Alpinista moartă în Făgăraş avea nuntă programată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Goleanu (foto), mama alpinistei moarte în timp ce încerca să traverseze creasta munţilor Făgăraş, era ieri în stare de şoc.

Fiica sa, Anda (41 ani) din Cluj-Napoca, era pasionată de alpinism şi astfel de aventuri montane nu erau neobişnuite pentru ea. Totuşi, duminică, Elena a avut o presimţire rea.

„Am bocit toată ziua şi mă rugam: «Doamne, nu mă pedepsi în halul ăsta!»", a spus, suspinând, femeia. Drama este cu atât mai mare cu cât Anda trebuia să îmbrace în curând rochia albă de mireasă.

„Stătea la Marius. Luni trebuia să fie la lucru. Lucra de 20 de ani ca asistentă la centrul de născuţi prematur şi iubea mult copiii", a povestit, sfâşiată de durere, mama. Bătrâna spune că pasiunea Andei pentru munte a început pe vremea facultăţii: „A terminat Facultatea de Biologie, iar în anii studenţiei pleca împreună cu colegii pe Retezat. Şi-a luat concediu opt zile şi a plecat împreună cu Marius (prietenul Andei - n. r.) în munţi. Îi plăcea foarte mult muntele".

Elena Goleanu a rămas, în urmă cu aproximativ un an, fără soţ. Singurul ei sprijin era un fiu, plecat la Bucureşti. O atmosferă apăsătoare domnea, ieri, printre cei 30 de angajaţi ai Secţiei de Neonatologie a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca, unde Anda a lucrat de mai bine de 20 de ani ca asistentă medicală.

„Nu-i nimic rău de spus despre ea"

Au aflat de la mama colegei de serviciu despre moartea acesteia. „Era o colegă foarte bună. Nu-i nimic rău de spus despre ea", a spus o infirmieră.

În cursul zilei de ieri, salvamontiştii argeşeni au găsit trupul neînsufleţit al femeii într-o vale din apropierea Lacului Buda. Alpiniştii sunt de părere că tânăra a căzut în gol, după ce a alunecat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite