Un consilier local fără Bac răspunde de învăţământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 32 de ani se ocupă de problemele de educaţie în Câmpia Turzii deşi el a picat de fiecare dată examenele la Bacalaureat. Remus Filip, consilier local în Câmpia Turzii, a fost şi membru al Consiliului de Administraţie al liceului pe care l-a terminat în urmă cu 10 ani, dar fără a fi obţinut Bac-ul.

Consilierul local PDL Remus Filip (32 de ani), din Câmpia Turzii, a reuşit „performanţa" de a fi declarat „respins" la Bac de două ori în decursul anului trecut. Deşi a terminat Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu" în 2000, consilierul a susţinut Bac-ul abia în 2010. Profilul pe care l-a urmat e chiar „matematică-informatică".


Citeşte portretul „specialistului“ repetent la BAC

Tânărul a reuşit să „pice" de fiecare dată la proba de matematică. Consilierul Filip este membru al Comisiei de Învăţământ. În plus, el este şef al Organizaţiei de Tineret a Partidului Democrat Liberat (OTPDL) Câmpia Turzii.

„Matematica evoluează"

Consilierul Remus Filip a explicat motivul pentru care a picat examenul. „Am picat la matematică pentru că am făcut o şcoală profesională şi liceul la seral. Sunt 9-10 ani de când am terminat şcoala, iar matematica evoluează", a declarat el pentru "Adevărul".

Filip a mai spus că nu-i este ruşine că a picat examenul şi arată că se va înscrie pentru o nouă sesiune, anul acesta. „Nu e un capăt de ţară că l-am picat şi nu-mi este ruşine de mine. Sunt consilier local pentru că am fost ales şi n-am fost pus de nimeni ", a mai spus Remus Filip.

Iosif Sandor, consilier local în cadrul Primăriei municipiului Câmpia Turzii, cu atribuţii în aceeaşi comisie, de învăţământ, spune că Filip are responsabilităţi pe direcţie de tineret şi sport.

„Este pasionat de sport şi ştie să-şi apropie tinerii. Se implică în proiectele de tineret. La Compania de Apă Arieş lucrează de zece ani, la început ca responsabil pe relaţii publice. Nu e închis la minte şi, chiar dacă n-are luat Bacalaureatul, are calităţi de politician", a spus acesta.

Sandor a menţionat că pricipalele atribuţii în cadrul Comisiei de Învăţământ le deţine preşedintele Ioan Tulai, care însă nu a putut fi contactat până la ora închiderii ediţiei.

E suficient să fii consilier

Conform Legii Administraţiei Publice, comisiile de specialitate din cadrul Consiliilor Locale sunt formate din membrii mai multor partide, pe baza negocierilor din forul local. Singura condiţie care trebuie îndeplinită pentru a fi membru în aceste comisii este calitatea de consilier local. 

Preşedintele PDL Câmpia Turzii, Cristian Haiduc, a precizat că „Remus Filip activează în comisie mai mult pe partea de tineret şi sport. E un băiat apreciat, din câte ştiu, are o şcoală tehnică. Nu putem fi restrictivi şi avem oameni din toate categoriile sociale în partid. În România există şi persoane care nu au studii superioare".

Notele obţinute în sesiunea de vară 2010

Limba şi literatura română - 6,9

Biologie vegetală şi animală - 6,3

Matematică - 4 (după ce a făcut contestaţie - 3, 65)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite