Cluj: În gara din Cluj, conductorii dorm unde lucrează: în tren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: În gara din Cluj, conductorii dorm unde lucrează: în tren
Cluj: În gara din Cluj, conductorii dorm unde lucrează: în tren

De circa doi ani, un vagon de dormit este folosit în locul dormitorului de personal, aflat de atunci în modernizare. Reprezentanţii Regionalei Cluj a C.F.R. Călătorii spun că dormitorul ar trebui să fie gata în această lună, însă data nu este finală. Mai multe imagini în GALERIA FOTO.

Lucrările fără sfârşit la Dormitorul Personalului de peste drum de Gara de Călători Cluj-Napoca îi ţine pe şefii de tren şi conductorii care tranzitează oraşul într-un vagon de dormit de circa doi ani, după cum o parte dintre ei recunosc cu jumătate de gură.

Chiar dacă sunt obişnuiţi să doarmă în aceleaşi condiţii în care lucrează, angajaţii CFR Călători nu se plâng de acestea. „Decât departe de gară în ceva hotel în care să nu avem nici măcar condiţiile de aici, care ni le-am făcut noi“, ne-a spus, sub protecţia anonimatului, un şef de tren care tocmai „se caza” în vagonul tras pe o linie moartă.

Automat de cafea şi televizor

Condiţiile şi le-au făcut singuri, dar au şi improvizat. Pentru „camera de zi”, au lipit strategic vagonul dormitor de un vagon dezafectat. Aici, pe lângă zeci de dulapuri metalice, a fost adusă o masă şi mai multe scaune. „Trebuie să facem şi noi ceva când nu lucrăm. De atâta dormit te plictiseşti“, a spus unul dintre controlorii de bilete care povestea cu colegii săi cursa din care tocmai a venit.

La urcarea în vagon a fost adus un automat de cafea, iar în primul compartiment este „biroul” şefului de tură. El îi cazează pe cei care vin să doarmă, iar în timpul liber se uită la televizor.

„Şi noi aşteptăm să termine clădirea aia o dată, dar am înţeles că se mută şi Regionala de Călători acolo. În orice caz, clădirea dormitorului a fost într-o stare jalnică, au început să cadă şi bucăţi din tavan”, ne-a povestit şeful de tură.

Oficial, e doar temporar

Şeful staţiei de călători Cluj-Napoca, Radu Şofron, recunoaşte că această situaţie durează de ceva timp, dar speră să fie rezolvată în scurt timp, o dată cu finalizarea lucrărilor la dormitor. „Sunt condiţii bune acolo. E un vagon de dormit modern, de clasa întâi“, a spus Şofron, adăugând că acesta asigură condiţii mai bune chiar decât un hotel ieftin, care ar fi fost o cheltuială în plus pentru C.F.R. Călători.

Sunt condiţii bune în vagonul de dormit. E un vagon de dormit modern, de clasa întâi
Radu Şofron
Şeful staţiei de călători Cluj-Napoca

Banca din faţa „dormitorului”

Pentru ca viaţa din vagon să fie cât mai aproape de cea dintr-un dormitor adevărat, la urcarea în vagon a fost amenajată o mini-scară din lemn, pentru ca urcarea să fie mai uşoară decât într-un vagon. Lângă „garnitura” de tren formată din vagonul de dormit şi celelalte, care au trecut de vârste respectabile, stă şi o bancă de lemn, dar şi un mic coş de gunoi improvizat dintr-o găleată.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite