Cluj: Emoţii în alb-negru la TIFF Meeting Point

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Emoţii în alb-negru la TIFF Meeting Point
Cluj: Emoţii în alb-negru la TIFF Meeting Point

Astăzi, de la ora 21.30, TIFF Meeting Point de la Muzeul de Artă va găzdui un spectacol cinematografic inedit: „Cabinetul figurilor de ceară/ Das Wachsfigurenkabinett”.

Este vorba despre un film mut alb-negru, căruia i se suprapune acompaniamentul muzical live al ansamblului Einuiea

O creaţie reprezentativă a expresionismului cinematografic, pelicula, regizată de Paul Leni şi lansată în 1924, cuprinde trei poveşti fantastice, avându-i ca protagonişti pe califul Harun-al-Rasid, ţarul Ivan cel Groaznic şi Jack Spintecătorul.

În ce priveşte acompaniamentul muzical, Einuiea are în repertoriu muzică veche tradiţională de pe teritoriul României, precum şi compoziţii originale, în spiritul muzicii arhaice din Balcani.

Şi mâine, TIFF programează o priecţie alb-negru, în acelaşi loc, de la 21.30. Cinefilii vor putea urmări un clasic al thrillerului mut, „Chiriaşul/The Lodger: A story of the London fog”, o peliculă din 1927, în regia celebrului Alfred Hitchock, a cărui proiecţie va fi acompaniată live de Dj DuBase & Leizaboy.

Acţiunea filmului este plasată într-o Londră bântuită de un criminal în serie, în care un bărbat acuzat pe nedrept e forţat să demonstreze că e nevinovat.

Pentru ca atmosfera de epocă să fie menţinută la un nivel intens, filmul va fi difuzat de pe un proiector care datează din anul 1975.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite