Club exclusivist la liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de la „Dimitrie Cantemir” au petrecut prima zi la clubul „Jandarmul-prietenul copiilor“

Text: Ieri a fost inaugurat primul club pentru tinerii interesaţi de activitatea uniformelor albastre, la Liceul „Dimitrie Cantemir”, de către jandarmii din Iaşi. Intitulat sugestiv „Jandarmul – prietenul copiilor”, clubul îşi propune să trezească interesul liceenilor faţă de spiritul civic şi respectarea normelor de convieţuire socială.

„Au participat aproximativ 100 de tineri la deschidere. Cred că este primul club de acest gen din ţară, iar ideea înfiinţării lui ne aparţine”, a spus Mihai Cojocariu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Iaşi.

Principala atracţie a întâlnirii a fost prezentarea ţinutelor de patrulare şi intervenţie. „Când şi-a făcut apariţia colegul meu, echipat pentru misiune, au rămas uimiţi”, a mărturisit Mihai Cojocariu.

Scuturi şi colinde

Unul dintre cele mai importante lucruri învăţate de liceeni în prima zi petrecută la clubul „Jandarmul – prietenul copiilor” a fost procedura de legitimare folosită de oamenii legii. Prezenţa impunătoare a uniformelor albastre nu i-a lăsat deloc indiferenţi pe elevi. „Este prea riscantă meseria, dar îmi place cum arată echipaţi”, a spus la finalul întâlnirii Cristian Neamţu, de 15 ani.
Întrucât sărbătorile de iarnă bat la uşă, liceenii de la „Dimitrie Cantemir“ au ţinut să-i impresioneze la rândul lor pe jandarmi. Tinerii au susţinut un miniconcert de colinde în sala de festivităţi.

Caseta: record  100 de elevi s-au înscris în clubul exclusivist al uniformelor albastre de la Liceul „Dimitrie Cantemir“.
Citat: Vrem să vorbim cât mai mult cu ei. Acum avem un parteneriat cu reprezentanţii liceului care ne va permite  să facem acest lucru.  Mihai Cojocariu, purtator de cuvant jandarmeria iasi

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite