Clovnii din Europa se dau în spectacol la Sighişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Sighişoara, are loc în aceste zile Festivalul „Nasuri roşii”, cea dintâi întâlnire europeană a clovnilor organizată la noi în ţară. Iniţiatorul, Eduard Bănărescu, director al

La Sighişoara, are loc în aceste zile Festivalul „Nasuri roşii”, cea dintâi întâlnire europeană a clovnilor organizată la noi în ţară. Iniţiatorul, Eduard Bănărescu, director al Casei de Cultură „Mihai Eminescu”, spune că ideea i-a venit în Italia, când juca un clovn, într-un spectacol stradal.

Festivalul clovnilor a debutat pe 27 septembrie cu o paradă a păpuşilor-gigant, în Cetate, după care, în sala de spectacole a casei de cultură s-a jucat piesa „Momâia”, cu actorul Nicolae Urs de la Teatrul „74” din Târgu-Mureş. Sâmbătă, a urmat regalul „Mă tot duc”, cu Oana Pellea şi Mihai Gruia Şandru.

Încântată de festival, Oana Pellea ne-a declarat că acesta poate fi un început, în România, pentru promovarea artei clovnului.„Spectacolul nostru se joacă în Bucureşti şi aiurea de 13 ani cu săli pline, iar această iniţiativă îmi pare una excepţională, unicat”. Apoi, vreme de patru zile, tot atâtea trupe franceze prezintă spectacole, precum „Bruno Circus Solo” sau „Filomele et Felix” a companiei Le Voyageur Debout.

Mâine, va urca pe scenă actorul Robert Landard, premiat cu „Nasul de aur” la Monaco, cu piesa „Rafistol”. Festivalul se încheie pe 1 octombrie cu „Audiţia”, reprezentaţie a trupei „Cie Choc Trio”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite