Clinică de lux pentru bolnavii psihic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialişti din domenii diferite îi vor ajuta pe hunedoreni să îşi recupereze sănătatea, fără a mai necesita internare.

Luna aceasta se deschide la Hunedoara Centrul de Sănătate Mintală, un proiect al cărui valoare este de 750.000 de lei, bani de la Ministerul Sănătăţii. Centrul, care este destinat tratării în regim “staţionar” (n. r. pe timp de zi) a bolnavilor psihic, va fi deschis pentru copii şi adulţi.

Terapii neconvenţionale

Barna Gavril Bende, directorul Spitalului “Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara, a afirmat că noul centru are o capacitate de 50 de locuri şi va deservi bolnavii din zonă. Bende adaugă că în cadrul noului Centru, care este dotat după ultimele standarde, pacienţii vor beneficia de metode de vindecare alternative: meloterapie, art-terapie şi terapie ocupaţională. “Practic, bolnavii care nu necesită internare vor veni aici şi, supravegheaţi de specialişti, îşi vor lua atât medicaţia zilnică, dar vor participa şi la activităţi care vor permite recuperarea mult mai rapidă”. Trei medici psihiatri vor face de serviciu prin rotaţie. Directorul spitalului din Hunedoara a afirmat că astfel încearcă să aducă unitatea medicală la nivelul noilor prevederi legislative, în vederea acreditării ulterioare a acesteia conform standardelor europene. Barna Gavril Bende susţine că, graţie capacităţii hoteliere şi concepţiei circuitelor interne, Spitalul din Hunedoara este unul dintre puţinele spitale hunedorene care corespunde cerinţelor Uniunii Europene.

Medicii nu sunt interesaţi

Concursul pentru ocuparea celor 14 posturi disponibile, printre care asistenţi medicali, kinetoterapeuţi, logopezi, va avea loc în perioada imediat următoare. Postul de medic psihiatru a fost anunţat încă din luna decembrie, însă directorul spitalului din Hunedoara afirmă că nimeni nu s-a prezentat la concurs. Totuşi, pentru ca noul Centru să devină funcţional într-un timp cât mai scurt, actualul şef al Secţiei Psihiatrie din cadrul spitalului, doctorul psihiatru Ioan Sămărghiţan, va fi delegat temporar în funcţia de coordonator.

Bolnavii participă la activităţi care îi vor recupera mai rapid

Barna Gavril Bende, directorul Spitalului

4% dintre copii pot prezenta tulburări psihice, care pot fi însă tratate fără să lase sechele.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite