Claxoane pentru Van Damme pe autostradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claxoane pentru Van Damme pe autostradă
Claxoane pentru Van Damme pe autostradă

Peste 150 de maşini au stat bară la bară, sâmbătă seara, la proiecţia peliculei „JCVD“ de pe Autostrada Transilvania, în cadrul Festivalului de Film de la Cluj-Napoca. Cel mai nou film cu actorul Jean-Claude Van Damme, dar şi un tur al Autostrăzii Transilvania i-au determinat pe cinefili să schimbe sălile confortabile cu maşinile.

Într-un apus feeric, cu lumină rece, portocalie, peste 150 de maşini s-au aliniat sâmbătă seara, asemenea unor buburuze, în faţa unui ecran imens, înalt de 17 metri.

La ora 21.30, Tudor Giurgiu, preşedintele Festivalului Internaţional de Film Transilvania de la Cluj-Napoca, şi Michael Mix, directorul de proiect al Autostrăzii, au anunţat frecvenţa pe care se poate asculta sunetul filmului. „Era normal să lucreze Transilvania cu Autostrada Transilvania”, a spus Michael Mix, înainte de a da câteva detalii tehnice despre autostradă. „Sperăm să repetăm experienţa şi în următorii ani”, a completat Giurgiu.

Jean-claude Van Damme, în propriul rol

După un film promoţional de trei minute, cu tronsoane de autostradă construite pe hârtie, Jean-Claude Van Damme a apărut în scenă. În loc de aplauze, spectatorii au întâmpinat filmul cu ropote de claxoane. „JCVD“ este un film în care muşchii superstarului de acţiune sunt puşi în plan secund. Actorul belgian îşi joacă propriul rol în film.

Van Damme, în vârstă de 49 de ani, îşi face un bilanţ al vieţii în faţa camerei, mărturisind cu cinism greşeli şi lucruri pe care le-a făcut de-a lungul timpului. Se trezeşte în mijlocul unei situaţii în care faima sa păleşte, este dependent de droguri şi pierde custodia fiicei.

„The Muscles from Brussels“, cum este supranumit starul hollywoodian, este prins în mijlocul unei acţiuni în care el este cel sechestrat într-o poştă din oraşul natal, Bruxelles.  

Ziua copilului, sărbătorită la TIFF

Organizatorii festivalului nu ­i-au uitat nici pe cei mici. Anul acesta, au fost incluse în program proiecţii speciale dedicate copiilor cu vârste între 6 şi 14 ani, dar şi adolescenţilor. Astăzi, au loc mai multe vizionări, printre care „Kidz in da Hood“ (la ora 10.00, cinema Republica), „Persepolis“  (la ora 10.00, cinema Republica) sau „Me and You and Everyone we Know“ (la ora 17.00, cinema Arta). Un bilet la filmele pentru copii costă 4 lei.

Ce puteţi vedea astăzi în festival

-Cinema Victoria, ora 10.00: Marea Neagră (Italia, Franţa, România)
-Cinema Arta, ora 15.00: Umbra cărţii sfinte (Finlanda)
-Cinema City- sala 9, ora 15.30: Flori frânte (SUA);  sala 6, ora 16.30:Thomas (Finlanda)
 -ora 20.30: PA-RA-DA (Italia, Franţa, România)
-Cinema Drive In, ora 22.00: Cumplit de fericit (Danemarca)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite