Boghicevici:Pensiile sub 740 lei nu sunt afectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii Claudia Boghicevici a declarat, astăzi, că pensiile sub 740 de lei nu sunt afectat de reţinerea contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate, iar pentru cererile de restituire retroactivă a sumele plătite pentru CAS nu există temei legal, prevederile aplicându-se doar pentru viitor.

"Pensiile mai mici de 740 de lei nu erau afectate de reţinerea contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, pentru că aceste pensii au fost şi sunt plătite prin bugetul de stat. Fiecare pensionar trebuie să ştie că respectăm dreptul de a avea acces la justiţie. Este dreptul fiecărui cetăţean din România să apeleze la acutul de justiţie şi acest drept este un pilon al statului de drep pe care nimeni nu îl îngrădeşte. Vreau doar ca pensionarii să ştie că nu le ia nimeni acest drept şi nu trebuie să îşi rişte sănătatea. Nu înseamnă că ar fi avut alte drepturi dacă ar fi depus alaltăieri aceste cereri", a precizat Claudia Boghicevici.

Referitor la solicitările de restituire retroactivă a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate plătite de pensionari, ministrul Muncii a spus că decizia Curţii Constituţionale precizează clar că aceste drepturi sunt calculate şi se aplică pentru viitor.

"În acest moment nu există niciun temei legal pentru a restitui sumele încasate până acum", a mai spus Boghicevici.

Potrivit OUG 107/ 2010, persoanelor care beneficiază de pensii de peste 740 de lei li se reţine, de la 1 ianuarie 2011, 5,5 la sută contribuţii de sănătate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite