Clasa pregătitoare obligatorie pentru toată lumea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clasa pregătitoare obligatorie pentru toată lumea
Clasa pregătitoare obligatorie pentru toată lumea

„Adevărul“ publică mâine primul articol din campania „Reforma Educaţiei“ şi vă prezintă schimbările din sistemul de învăţământ propuse atât în Codul Educaţiei, susţinut de Ecaterina Andronescu, cât şi pe cele din pachetul de legi susţinut de Mircea Miclea, preşedintele Comisiei prezidenţiale pentru educaţie.

Mai citeşte şi:

Boc: Vom face cel mai bun proiect pe educaţie


Mâine, citiţi primul episod despre grădiniţă. Experţii în educaţie vorbesc despre cât de bună este introducerea clasei pregătitoare pentru toţi preşcolarii. Principala problemă a unei astfel de măsuri este lipsa de locuri din grădiniţe şi a educatorilor calilificaţi care să le predea elevilor.

Viorel Dolha, preşedintele Asociaţiei Învăţătorilor din România susţine că introducerea clasei pregătitoare obligatorii este o măsură bună şi uşor de pus în aplicare. “O mare parte din preşcolari deja urmează cursuri pregătitoare. Iar acest lucru ar fi un bun prilej pentru ca toţi copiii să aibă şanse egale la debutul şcolar.“, spune Viorel Dolha.

Acesta susţine că pregătirea pentru clasa întâi ar trebui să râmână la grădiniţă, dar să se extindă. Mâine, sunteţi invitaţi şi dumneavoastră să vă postaţi pe site-ul nostru părerea despre schimbările propuse în educaţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite