Clasă de banqueting, la un liceu din Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii se vor specializa în organizarea de banchete, nunţi şi botezuri

O nouă secţie, cu specializare în organizarea de banchete, nunţi, botezuri, chefuri, revelioane şi mese festive, denumită "clasă de banqueting", va fi înfiinţată, din toamna acestui an, la Liceul "Grigorie Moisil" din Deva. Directorul liceului, Petru Cor, a declarat că aceasta este o specializare pentru ciclul superior de liceu, care în Occident este predată în toate unităţile de învăţământ cu clase de industrie alimentară.
"În judeţul Hunedoara suntem singurul liceu care are cuprins în planul de şcolarizare o clasă cu asemenea specializare. Elevii care vor dori să se specializeze în banqueting vor învăţa cum să aranjeze o masă de revelion, de nuntă, de banchet, cum se întocmesc meniurile. Elevii din clasele de banqueting vor putea fi angajaţi de oricine vrea să organizeze un eveniment", a declarat Cor.
Potrivit acestuia, condiţia ca elevii să urmeze aceste cursuri este ca ei să fi absolvit cel puţin zece clase în domeniul alimentaţiei publice şi turismului. Dacă nu au această condiţie îndeplinită, ei trebuie să susţină un examen de diferenţă. Cursurile de banqueting vor fi predate de cadre didactice de la secţiile de industrie alimentară şi turism. La sfârşitul cursului, elevii vor primi un certificat de absolvire pe baza căruia vor putea profesa în România, dar şi în Occident.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite