Clanul Măgureanu a înşelat o bancă cu garanţia lui Butoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vilele cu care interlopul Butoane a garantat creditul luat de familia Măgureanu
Vilele cu care interlopul Butoane a garantat creditul luat de familia Măgureanu

Banca de la care firma fiicei şi a ginerului senatorului UNPR Cezar Măgureanu a luat 300.000 de euro a cerut ieri, în instanţă, punerea sub sechestru a vilelor pe care interlopul Butoane le pusese garanţie.

Creditul luat de firma Danubius Food, ce aparţine Ralucăi şi lui Sorin Adrian Găzdac, fiica şi, respectiv ginerele, senatorului UNPR (fost PDL) Cezar Măgureanu (54 de ani), pare a fi fost o lovitură bine gândită. Practic, banca rămâne acum cu o pagubă de peste 200.000 de euro, dat fiind faptul că garanţia adusă de clanul Butoane a fost evaluată suspect de mult.

Banca a aruncat banii pe Danubius

Firma condusă de ginerele senatorului Măgureanu, Danubius Food SRL, pare a fi una extrem de activă, dacă te raportezi la cifra de afaceri de aproape 30 de milioane de lei (7 milioane de euro), cât era declarată în 2009. Cu un obiect de activitate ce constă în comerţul cu ridicata al zahărului, ciocolatei şi produselor zaharoase, firma Danubius avea şi un site pe care îşi prezenta produsele pe care le distribuia în toată ţara. Pentru o bancă, această cifră de afaceri sună bine. La fel şi prezentarea. În realitate, firma era deja în pragul falimentului.

În amintirea ei, azi, nu au mai rămas decât două depozite pustii. Pentru obţinerea creditului bancar, în sprijinul familiei Măgureanu a venit Octavian Grecu, zis Butoane, spaima Giurgiului. Împreună merg la chefuri cu manelişti, împreună fac şi afaceri. În cazul de faţă, Butoane era un serios om de afaceri, dezvoltator imobiliar. Are chiar şi o firmă de construcţii, cu r5ezonanţe regale, SC Versay SRL. Omul are şi câteva vile construite. Un adevărat cartier. Firma omului de afaceri are rezonanţe regale, SC Versay SRL. Pentru ca prietenul lui să poată obţină creditul de 300.000 de euro, de la Emporiki Bank, Butoane a garantat fără număr: trei vile şi câte o poliţă de asigurare pentru fiecare. Valoarea totală: 453.000 de euro.

Senatorul UNPR Cezar Măgureanu

Senatorul UNPR Cezar Măgureanu

Realitatea sună altfel

Firma de construcţii a lui Butoane are zero angajaţi şi activitatea de bază este fitnessul. Pentru asta a închiriat sala de sport a Liceului „Tudor Vianu". Cu toate astea, şi firma lui are o cifră de afaceri impresionantă, ca să dea bine la bancă. Vilele, şase la număr, nu sunt nici măcar finisate. Sunt amplasate într-un câmp. Valoarea de piaţă a fiecăreia nu poate sări în momentul de faţă de 25.000 de euro, ceea ce ar însemna că banca a fost ţepuită cu cel puţin 200.000 de euro. Termenul acordat de instanţă băncii creditoare pentru acţiunea de executare silită este pentru data de 19 octombrie.

Banca va trebui să execute şi bunurile firmei familiei Măgureanu, Danubius Food: stocurile şi activele mobile şi imobile. Va fi greu de obţinut nişte bani din cele două depozite părăsite şi un stoc inexistent. Sorin Găzdac mai girase şi cu bunurile şi conturile unei alte firme, Vega Prod Logistics. Azi, practic e inexistentă. Pentru a se pune la adăpost de executarea silită, ginerele senatorului Măgureanu a fost prevăzător.

Anul acesta a înfiinţat o nouă firmă, Vega Trade Industries, cu acelaşi profil de activitate ca şi Danubius Food. În ceea ce-l priveşte pe Octavian Grecu, zis Butoane, nu poate fi supărat pe bunul său prieten, senatorul Cezar Măgureanu, chiar dacă a pierdut trei „vile" supraevaluate. Sorin Găzdac (41 de ani), ginerele senatorului, se afla ieri după-amiază la sediul firmei Vega Prod Logistics. A refuzat orice discuţie cu reporterii „Adevărul", transmiţând prin paznic că nu are nimic de declarat. 
 
Experienţa bancară a senatorului Măgureanu

Actualul senator a lucrat de-a lungul timpului în mai multe bănci: şef serviciu la Banca Agricolă (1985-1994), director de filială al Băncii Române de Scont Giurgiu, înfiinţată de Sorin Ovidiu Vîntu (1999-2002), director BANCOREX Giurgiu (1994-1998) şi director la Banca Agricolă Giurgiu (1998-1999).

Găzdac a fost cu socrul la cheful lui Butoane

În filmuleţul care l-a făcut  celebru pe senatorul Cezar Măgureanu, la petrecerea lui Butoane, apare şi ginerele său, Sorin Adrian Găzdac. Imaginile din film sunt relevante pentru gradul ridicat de prietenie între familia lui Butoane şi cea a lui Măgureanu. Butoane îi oferă lui Adi Minune, manelistul prezent la ziua sa, o bancnotă de 500 de euro pentru o dedicaţie care îl vizează pe Adrian Găzdac căruia „Butoane" îi spune „şeful banilor" la fel cum îi numeşte de altfel pe toţi cei prezenţi la respectiva masă. 

Gypsanu: „I-am dat o singură lovitură"

Ionuţ Tănăsoaia, ieri, la recursul împotriva mandatului de arestare  Foto: Dorin Constanda

Ionuţ Tănăsoaia (25 de ani), zis „Gipsy Gypsanu", acuzat că i-a aplicat baschetbalistului Chauncey Hardy lovitura mortală, va fi cercetat în continuare în stare de arest. Decizia a fost luată ieri de Curtea de Apel Bucureşti. Interlopul a contestat fără succes mandatul de arestare preventivă pentru 29 de zile, emis la 10 octombrie, de Tribunalul Giurgiu.

Ionuţ Tănăsoaia, ieri, la recursul împotriva mandatului de arestare

Ionuţ Tănăsoaia a explicat judecătorilor că scandalul cu baschetbalistul a început în momentul în care Hardy Chauncey a venit la masa din bar a cumnatului său şi trăgea de acesta. „Eu nu ştiu engleza. I-am spus să plece, iar el mi-a băgat mâna în gât", s-a scuzat tânărul. „I-am dat o singură lovitură, în zona feţei", a povestit Tănăsoaia. Potrivit procurorilor, în urma acestei lovituri, baschetbalistul a căzut, suferind un traumatism cranio-cerebral grav, dar care n-ar fi fost sesizat la timp de medici. ;

Cum a descins, la audieri, fiul cel mare al lui Butoane

Ştefan Grecu (stânga), zis Căpăţână, a fost ieri audiat

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu continuă cercetările în cazul baschetbalistului american, Cauncey Hardy, ucis sâmbătă noaptea în clubul Emotione din Giurgiu. Ieri, prima care a mers să dea declaraţii a fost fiica comisarului şef Mihai Tache, şeful biroului rutier al municipiului Giurgiu. Antonia a venit însoţită de tatăl ei, într-un taxi, iar la final au fost lăsaţi să părăsească clădirea pe o uşă secundară, astfel încât să evite contactul cu presa.

Ştefan Grecu (stânga), zis Căpăţână, a fost ieri audiat

Apariţie

Ştefan Grecu (Căpăţână), fiul cel mare al lui Butoane, a fost chemat şi el pentru declaraţii. El a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu în jurul prânzului, în maşina personală, însoţit de „acoliţii" săi, care au avut grijă să „supravegheze" zona din şosea preţ de două ore. Ştefan Grecu a refuzat să facă vreo declaraţie presei. La Parchet a ajuns şi fiul lui Nicolae Vârbănescu, încasatorul din punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse, cel care, în luna septembrie, a fost prins în timp ce primea 300 de euro de la un şofer de TIR bulgar pentru a „închide ochii" la faptul că acestuia îi lipsea autorizaţia de transport internaţional. Fiul acestuia se pare că a petrecut şi el în club în seara în care Hardy a fost bătut crunt.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite