Cizmele croşetate, uniformă pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cizmele croşetate, uniformă pe litoral
Cizmele croşetate, uniformă pe litoral

Se pot cumpăra mai ales din Mamaia şi costă în jur de 100 de lei perechea. Într-o plimbare de seară pe malul mării e imposibil să nu vedeţi cel puţin o fată încălţată într-o pereche de cizme croşetate, înalte până la genunchi sau scurte, puţin deasupra gleznei.

Cel puţin în Mamaia, staţiunea care dă tonul în materie de modă, astfel de cizme au devenit uniformă vara asta.

„Sunt foarte confortabile”, spune Georgiana Duţu, 17 ani, din Ploieşti. Tocmai şi-a cumpărat o pereche de cizme albe croşetate, până la genunchi, dintr-un magazin din Mamaia.

Modelul de cizme îl văzuse şi în Ploieşti, iar când a ajuns la mare n-a mai rezistat tentaţiei şi le-a cumpărat. A dat 110 lei pe ele.

Mai ieftin în oraş

Le-ar fi găsit mai ieftin în Constanţa, la unul dintre magazinele din complexul Casa Modei, de lângă Tomis Mall. Aici, aceleaşi cizme, disponibile şi pe roz, şi pe gri, costă 95 de lei.

Dar nu prea vine lumea în oraş să le cumpere, spune reprezentanta magazinului, Mădălina. Totuşi, a avut şi cliente la 50 de ani, „mai moderne”, care au probat, le-a plăcut şi au plecat cu ele. În general, le cumpără fetele între 14 şi 20 de ani.

În Mamaia, numai în zona Cazino sunt cinci magazine care vând astfel de cizme, la preţuri între 95 de lei şi 120 de lei, pentru exact aceleaşi modele – lungi şi scurte, albe, albastre, roz şi gri.

Magazinul MMM de pe faleza de la Cazino are cizme mai bune calitativ şi mai ieftine. Sunt o combinaţie de ochiuri împletite din aţă lucioasă şi întăritură de piele întoarsă şi costă 6,90 lei. O variantă mai elegantă, din piele întoarsă decupată simetric, cu talpă plată sau cu toc, costă 249,90 lei.

Magazinele No Limit au modele şi culori în plus, deşi au cel mai mic preţ din Mamaia, 95 de lei. Aici găsiţi şi cizme-sandale croşetate, cu o baretă groasă din pânză peste degete şi un cilindru croşetat peste glezne. „Noi am fost primii care le-am adus în Mamaia”, spune Rodica, reprezentanta magazinului. Şi aici clientele sunt puştoaicele, dar şi doamnele trecute de 30 de ani.

Sunt aduse din Italia

Cizmele sunt aduse din Italia şi s-au vândut foarte bine la începutul lunii, când încă nu deveniseră uniformă. Acum mai puţin, dar reprezentanţii magazinelor speră la un nou val de turişti care să nu-şi fi cumpărat încă. Oricum, spune ei, vânzările la încălţăminte merg mult mai prost în acest sezon decât în anii trecuţi.

Noile cizme se poartă mai ales cu pantaloni scurţi şi fuste mini, dar şi peste pantaloni strânşi pe picior şi chiar cu rochii lungi, pe care fetele le ridică până aproape de genunchi, să se vadă cu ce sunt încălţate, spun vânzătoarele.

Nu este însă indicat să intraţi cu ele pe nisip şi nici să le spălaţi la maşină, deşi sunt din material textil, pentru că se deformează. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite