Ciuvică: "Firma lui Mircea Băsescu este intermediar de energie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, Mugur Ciuvică, a afirmat ieri că Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, şi Bogdan Buzăianu, fostul patron al Energy Holding,

Preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, Mugur Ciuvică, a afirmat ieri că Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, şi Bogdan Buzăianu, fostul patron al Energy Holding, sunt buni prieteni. El a susţinut că aceştia ar fi "prieteni de pahar" şi a publicat pe site-ul Grupului două fotografii, în care Buzăianu şi fratele şefului statului apar împreună. Mugur Ciuvică îl face mincinos pe Mircea Băsescu, după ce acesta a declarat, săptămâna trecută, că s-a întâlnit cu Buzăianu o singură dată, după semnarea contractului dintre firma pe care o reprezintă, Plusfood Constanţa, şi Energy Holding. GIP publică pe site şi Contractul de furnizare a energiei electrice, încheiat între cele două societăţi. Mugur Ciuvică mai susţine că două dintre articolele contractului ar favoriza Plusfood, care ar cumpăra energie la un "preţ foarte mic, mult mai mic chiar decât cel cu care firma lui Mircea Băsescu cumpăra energie direct de la Electrica". Astfel, art. 10 permite Plusfood Constanţa să racordeze, în vederea subcontractării, alţi cumpărători de energie electrică. Concluzia, potrivit preşedintelui GIP, fratele lui Băsescu a devenit un intermediar de energie, adică unul dintre "băieţii deştepţi", cum i-a denumit chiar şeful statului. Plusfood Constanţa, deţinută de oameni de afaceri olandezi şi administrată de Mircea Băsescu, este unul dintre cei mai mari producători de carne de pui din zona liberă Constanţa.

Fratele lui Traian Băsescu îl ameninţă cu tribunalul pe preşedintele GIP

Mircea Băsescu a anunţat că îl va da în judecată pe Ciuvică pentru afirmaţiile făcute, dacă nu aduce probe în 24 de ore. "Contractul a fost semnat în 2005, poza a fost făcută după 1 decembrie 2006, în club Bamboo… Nu a fost o întâlnire de afaceri, ci una întâmplătoare… La un moment dat, m-a văzut şi a venit la mine la masă. A stat vreo cinci minute: <> , politeţile de rigoare", a explicat Mircea Băsescu.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite