Citibank România închide 30 de agenţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperarea agresivă a creditării din ultimele luni a dus, implicit, şi la profituri mai mici pentru bănci. Acest lucru a determinat unele instituţii de credit să pună în aplicare planuri de

Temperarea agresivă a creditării din ultimele luni a dus, implicit, şi la profituri mai mici pentru bănci. Acest lucru a determinat unele instituţii de credit să pună în aplicare planuri de restructurare la nivelul reţelei de distribuţie şi al personalului.

Citibank România a anunţat ieri că va închide, în primul trimestru din acest an, 30 din cele 39 de agenţii CitiFinancial şi opt din cele 50 de centre de vânzări. În continuare, banca va oferi servicii companiilor, dar şi populaţiei prin cele 17 agenţii rămase, iar cele 42 de centre de vânzare vor fi folosite pentru vânzarea de credite prin brokeri.

Aproape 90 de angajaţi vor fi concediaţi

Procesul de restructurare va presupune şi concedierea a 80-90 de angajaţi. „Activitatea Citi în România este derulată ţinând cont, în primul rând, de contextul economic din ţară, iar deciziile de business sunt luate în raport cu aşteptările şi nevoile pieţei locale.

Repoziţionarea modelului de business la cel al unei bănci universale presupune şi o nouă abordare a canalelor de distribuţie.În acest context, am decis reorientarea reţelei de distribuţie”, ne-au spus reprezentanţii instituţiei bancare. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite