Citeşti Jules Verne şi zbori cu balonul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braşovenii şi sibienii sunt invitaţi de „Adevărul“ şi Orange, la sfârşitul acestei săptămâni, la o călătorie cu balonul, exact ca în romanele legendarului scriitor francez. Aventura de neuitat, intitulată „5 săptămâni în balon“, a început, ieri, la Sibiu şi Braşov şi va continua până în octombrie şi în alte opt oraşe. 

Pentru a câştiga un zbor cu balonul în perioada 4-5 septembrie, locuitorii celor două oraşe se pot înscrie fie completând un pliant special distribuit în shopurile Orange, fie cumpărând cărţile din colecţia „Jules Verne" prin intermediul Caravanei „Adevărul".

Înscrierile cu ajutorul pliantelor, găsite în orice magazin Orange Shop sau Orange Store din Sibiu şi Braşov, se pot face până mâine seară. Norocoşii care se vor putea urca în nacelă vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi, câştigătorii fiind anunţaţi telefonic.

Caravana „Adevărul" merge la Sibiu şi Braşov

Înscrierile vor continua sâmbătă şi duminică, de această dată, însă, prin intermediul Caravanei „Adevărul", care va fi prezentă la Promenada Mall din Sibiu şi în Centrul Civic din Braşov.

Aici poate fi câştigat un zbor cu balonul în weekend cumpărând cel puţin cinci cărţi din seria „Jules Verne". La achiziţionare, veţi primi şi un talon care trebuie completat pentru tragerea la sorţi. Preţul unei cărţi este de 11,99 lei.

Recomandarea organizatorilor pentru norocoşii care se vor alege cu un zbor în balon este să poarte îmbrăcăminte sport şi bineînţeles să nu uite aparatul de fotografiat sau camera de filmat.

Balonul în care vor fi urcaţi câştigătorii înscrişi în magazinele Orange Shop din Sibiu şi Braşov, dar şi cei care vor veni la Caravana „Adevărul" va fi ridicat la o înălţime de 50 de metri.

Toţi cei care vor face fotografii cu balonul şi le vor posta pe www.facebook.com/orangeromania au ocazia să fie printre cei trei câştigători ai unui zbor liber cu balonul în weekendul 9-10 octombrie, în apropiere de Bucureşti. Câştigătorii vor fi desemnaţi prin voturile publicului.

Balonul va ajunge şi în alte oraşe

După Sibiu şi Braşov, baloanele „Adevărul" şi Orange vor ajunge până pe 3 octombrie şi la Alba Iulia, Bacău, Arad, Piatra Neamţ, Baia Mare, Suceava, Oradea şi Târgu-Mureş. Pe parcursul itinerarului vor fi făcute fotografii care vor fi postate pe www.5saptamaniinbalon.ro, iar cititorii vor putea urmări zilnic serialul despre zborurile cu balonul care va fi publicat în „Adevărul" şi „Adevărul de Seară".

Expediţie cu peripeţii la Braşov şi Sibiu

Echipele „Adevărul" şi Orange şi-au început aseară incursiunile în Braşov şi Sibiu. Expediţia „5 săptămâni în balon", deasupra României, nu este lipsită de peripeţii.O furtună însoţită de un vând puternic, l-a pus în imposibilitate pe pilotul aerostatului să înalţe balonul, la Agnita, în judeţul Sibiu.

Din acest motiv, echipa îşi continuă, azi, incursiunea la Arpaşu, o localitate situată la 60 de kilometri de Sibiu. Echipa începe pregătirile pentru a înălţa balonul la ora 7.00. Acesta va putea fi văzut în văzduh de şoferii care tranzitează DN1.

Nici în Braşov expediţia nu este lipsită de adrenalină. „Am întâmpinat probleme deosebite din cauza vântului puternic. Deşi este ora 19.00, încă nu am renunţat la ideea de a ne ridica în aer. Ideea este de a face măcar o ascensiune la altitudinea de 100 de metri, pentru a vedea comuna Sânpetru şi, în funcţie de vizibilitate, masivul Tâmpa", spune pilotul balonului, Mihai Ilie. Aventura continuă mâine, la ora 7.30, în oraşul Rupea, la 70 de kilometri de Braşov, cu survolarea ruinelor Cetăţii.

După-amiază este programat, în jurul orei 18.00, un zbor deasupra oraşului Ghimbav, la 10 kilometri de Braşov, obiectivele vizate fiind munţii Perşani şi masivul Postăvarul.

Braşovenii şi sibienii sunt aşteptaţi la centrele Orange cu bonul prin care să demonstreze că au achiziţionat cinci cărţi din seria Jules Verne. Aici vor primi talonul pentru tragerea la sorţi ce le poate aduce călătoria la înălţime.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite