Circulaţia rutieră a fost închisă pe DE 70

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nevoiţi să ocolească zeci de kilometri, şoferii acuzau că n-au fost avertizaţi din timp

Măsura a fost luată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) pentru efectuarea lucrărilor de consolidare a podului improvizat de pe râul Huşniţa.
„Lucrările se vor termina mâine dimineaţă, odată cu asfaltarea podului. Se fac şi lucrări de consolidare, se înlocuiesc cele două tabliere metalice care au avut fisuri şi se fac contravântuirile, pe prima deschidere, dinspre Turnu Severin, între grinzile metalice. Garanţia lucrărilor este de circa doi ani“, a declarat inginerul Liviu Logofătu, şef bază producţie Buftea al SCT SA Bucureşti, executantul lucrării.   

Conducătorii auto, iritaţi


CNADNR anunţă participanţii la trafic că, până miercuri dimineaţă, la ora 8.00, pe sectorul de drum DN 6 Strehaia- Drobeta Turnu Severin, între km 290+390 – km 337+825, circulaţia va fi închisă pentru toate tipurile de autovehicule. Restricţia i-a nemulţumit pe şoferii care au ajuns în zonă şi nu au fost lăsaţi să îşi continue drumul. „Să anunţe, domnule! Lumea nu ştie, o ia de nebună prin satele vecine, pe nişte drumuri vai de mama lor. Un tir nu are cum să treacă prin gropile alea“, ne-a spus Alex Popescu, şofer.
Poliţia Rutieră a luat măsuri de fluidizare a traficului, însă nu şi dinspre Strehaia spre Turnu Severin, fapt ce i-a iritat la culme pe conducătorii auto care veneau din direcţia Craiova. „Umblăm ca bezmeticii, ca dobitocii. De patru ani se lucrează la podul ăsta. Nu e nimeni la Strehaia care să ne îndrume încotro s-o luăm“, ne-a spus un alt şofer.

Rute ocolitoare


Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte restricţia de circulaţie instituită şi semnalizarea rutieră temporară. Până la finalizarea lucrărilor de consolidare a podului, circulaţia se va desfăşura deviat, pe ambele sensuri, pe următoarea rută ocolitoare: Strehaia DN 6 (km 290+390) – Strehaia DN 67 A (km 23+533) – Broşteni DN 67A (km 0+000) – Broşteni DN 67 (km 35+435) – Drobeta Turnu Severin DN 67 (km 0+000) – Drobeta Turnu Severin DN 6 (km 337+825).

Lucrări nefinalizate de şase ani


În 2003, la Ciochiuţa au început lucrările la pasarela peste calea ferată, în vederea fluidizării şi creşterii siguranţei în traficul rutier. Acestea au fost însă executate în ritm de melc. Firma elenă Prodeftiki Atena, cea care a câştigat licitaţia, a abandonat însă repede lucrările, drumul nefiind nici astăzi reabilitat complet.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite