Circulaţia pe Stârmina, oprită şase ore zilnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza lucrărilor de consolidare a şoselei, drumarii au impus restricţii

Până pe 31 octombrie, zilnic, între orele 10.00 şi 16.00, pe DN 56 A, între Turnu Severin şi Calafat, nu se va circula. Măsura a fost luată ca urmare a lucrărilor de consolidare a arterei de circulaţie din sectorul Dealul Stârmina, afectat de alunecări masive de teren, din cauza inundaţiilor din 2006. “Ni s-a solicitat de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADN) închiderea definitivă a circulaţiei. Nu am putut fi de acord cu această propunere, întrucât ar perturba circulaţia rutieră, ea urmând să fie deviată pe două trasee ocolitoare. Pentru traficul greu, un ocol de peste 150 de kilometri, iar pentru autovehicule uşoare, de circa 30 de kilometric“, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Marius Bălu.

Şoferii s-au săturat de rute ocolitoare

Circulaţia în zonă a fost întreruptă prima dată în martie 2006, de atunci şoferii fiind nevoiţi să parcurgă o rută ocolitoare prin Hinova-Devesel-Scăpău. Anul acesta, acelaşi tronson a fost închis timp de două luni, lucru care a nemulţumit localnicii. „Este greu şi costisitor. Gândiţi-vă că trebuie să ocolim 30 de kilometri şi nici nu au anunţat. Ne-am săturat de drumul ăsta. Să lucreze şi să termine mai repede“, ne-a spus Cornel Pistriţu, de 42 de ani, din Devesel. Peste 30.000 de mehedinţeni care locuiesc în partea de sud a judeţului aşteaptă de ani buni să circule în condiţii decente.

Un singur sens, închis şi el în timpul zilei

Drumarii de la Tirrena Scavi, firma care execută lucrările pe tronsonul afectat de alunecările de teren, spun că restricţiile sunt necesare. „Se pun cofragele şi se toarnă beton. În ceea ce priveşte măsura restricţiilor, ele se impun, întrucât astfel putem lucra cu utilaje mari“, ne-a precizat şeful Secţiei Drumuri Naţionale Mehedinţi, Dorin Florescu. Pe această porţiune este funcţional un singur sens.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite