Circulaţia feroviară între Simeria şi Petroşani, deblocată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circulaţia feroviară între Simeria şi Petroşani, deblocată
Circulaţia feroviară între Simeria şi Petroşani, deblocată

Traficul feroviar a fost reluat în condiţii normale, pe ambele linii, între Simeria şi Petroşani, după aproximativ 15 ore în care s-a circulat p un singur fir.  Un mal de pământ s-a surpat noaptea trecută peste calea ferată din cauza ploilor.

Potrivitr şefului Serviciului Poliţiei Transporturi Hunedoara, subcomisarul Vasile Hriţac, linia pe care s-a surpat malul de pământ a fost curăţată de către angajaţii CFR.

"Am avut noroc că nu a plouat şi că nu s-au mai produs şi alte alunecări de teren. Alte întârzieri majore de tren nu s-au înregistrat, dar cu siguranţă s-ar fi întâmplat dacă nu reuşeam să curăţăm până astă-seară linia", a spus Hriţac, citat de Mediafax.

"Circulaţia pe calea ferată nu a fost pusă în pericol. Impiegatul de mişcare a observat că linia părea ocupată, deşi niciun tren nu pătrunsese în zonă, iar după ce angajaţii CFR au ajuns la faţa locului s-a descoperit surparea de pământ. În zonă, sunt două linii de circulaţie, astfel că s-a putut devia circulaţia feroviară pe un singur fir", a declarat subcomisarul Vasile Hriţac.

Trei trenuri de călători şi două de marfă au avut întârzieri, a mai spus şefului Serviciului Poliţiei Transporturi Hunedoara: "Acceleratul Bucureşti Nord-Arad, rapidul Mangalia-Deva şi un tren personal care circulă între Simeria şi Petroşani au înregistrat întârzieri de câte zece minute, în timp ce două trenuri de marfă care circulau între Arad-Rovinari şi Simeria Triaj-Petroşani au înregistrat întârzieri de până la două ore".

Circulaţia feroviară între Simeria şi Petroşani s-a desfăşurat pe o linie, după ce un mal de pământ s-a surpat, luni dimineaţă, peste calea ferată, între staţiile CFR Băieşti şi Ruşor, din cauza ploilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite