Circul ajutoarelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un TIR cu alimente pentru sinistraţii din Săuceşti a rătăcit jumătate de zi prin judeţ Deşi cele 15 tone de mâncare trimise de Direcţia Agricolă Prahova erau aşteptate la Bacău,

Un TIR cu alimente pentru sinistraţii din Săuceşti a rătăcit jumătate de zi prin judeţ

Deşi cele 15 tone de mâncare trimise de Direcţia Agricolă Prahova erau aşteptate la Bacău, autorităţile locale nu au mobilizat la timp oameni care să descarce marfa.

Iniţial, autorităţile din Bacău au stabilit ca tirul cu alimente, trimis de la Direcţia Agricolă Prahova, să ajungă la un depozit din oraş. Acolo însă, ajutoarele erau aşteptate de un singur paznic.

"Am ajuns la Bacău la ora 16:00 şi până pe la ora 24:00 am fost trimis prin patru locuri, până s-au găsit oameni care să descarce ajutoarele", ne-a declarat Marin Divoiu, şoferul tirului.

De la depozit, TIR-ul a fost îndrumat spre o autobază din oraş, unde istoria s-a repetat. "M-au trimis apoi în comuna Săuceşti, unde am avut iar probleme", a spus prahoveanul.

Marfa, împărţită în două

Nici edilii din Săuceşti nu au putut primi toată marfa. "Am lăsat la Săuceşti o parte din alimente, însă pentru cereale am fost trimis în altă comună", ne-a mai povestit Marin Divoiu. În cele din urmă, cele câteva tone de cereale au fost descărcate aproape de miezul nopţii, la o moară din localitatea Parincea.

Autorităţile se încurcă în explicaţii

Întrebaţi de epopeea TIR-ului de la Prahova, responsabilii din Bacău îşi aminteau ca prin vis de soarta acestuia.

"Noi l-am trimis la moară, în Parincea. Probabil s-a rătăcit, s-a supărat şi a plecat", a declarat Claudiu Şerban, prefectul Bacăului. "E prima oară când aud de asta. Probabil l-am trimis la moară în Parincea, că nu mai e loc de cereal în depozit", a spus Ştefăniţă Manea, edilul din Săuceşti.

Acesta este contrazis chiar de contabilul primăriei. "Maşina a ajuns, s-a încurcat pe drum, dar, până la urmă, a descărcat ajutoarele", susţine Constantin Bulgaru, contabilul primăriei Săuceşti.

Şi modulele au întârziat

Sinistraţii din comuna ieşeană Răchiteni au aşteptat, vineri, şase ore până când primarul Eusebiu Martonca a găsit chingile pentru coborârea celor 14 locuinţe modulare din maşini. (Alina Busuioc)

Am ajuns la Bacău la ora 16:00 şi până pe la ora 24:00 am fost trimis prin patru locuri, până s-au găsit oameni care să descarce ajutoarele
Marin Divoiu,
şofer de TIR

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite