Madrid: Circa 1,5 milioane catolici au manifestat împotriva avortului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Madrid: Circa 1,5 milioane catolici au manifestat împotriva avortului
Madrid: Circa 1,5 milioane catolici au manifestat împotriva avortului

Între un milion şi 1,5 milioane de spanioli catolici au participat astăzi după-amiază la Madrid la o manifestaţie împotriva proiectului de lege privind liberalizarea avortului propus de guvernul socialist, potrivit organizatorilor şi autorităţilor locale, relatează Agerpres.

"Sunt peste un milion de oameni", a declarat pentru AFP reprezentantul organizaţiei catolice HazteOir (Fă-te ascultat!, n.red.), Victor Gago, subliniind că o estimare oficială asupra participării va fi comunicată ulterior. El a precizat mai târziu oficial că era vorba de 1,5 milioane de manifestanţi, în vreme ce regiunea Madrid, guvernată de conservatori şi citată de televiziunea regională Telemadrid, a apreciat că la manifestaţie au luat parte 1,2 milioane de persoane.

Prefectura din Madrid nu a oferit estimări referitoare la participarea la manifestaţia care a început la ora locală 17:00 (18:00 ora României), ea urmând să se încheie două ore mai târziu în centrul capitalei spaniole.

Potrivit unei estimări făcute de ziariştii AFP la faţa locului, manifestanţii erau în număr de cel puţin câteva sute de mii.

Proiectul de lege al guvernului socialist reformulează o lege din 1985, care permite avortul doar în anumite condiţii. El prevede o libertate totală de a face avort în decursul a 14 săptămâni de sarcină.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite