Cioloş, printre puţinii comisari cu atâta susţinere în comisie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cioloş, cel mai tânăr membru al echipei Barroso II
Cioloş, cel mai tânăr membru al echipei Barroso II

Dacian Cioloş va trebui să reuşească să înlăture suspiciunile legate de apropierea sa prea mare de Franţa atunci când se anunţă o mare bătălie asupra bugetului agricol al Uniunii Europene, notează AFP. Pe de altă parte, preşedintele PE a spus că Cioloş a primit avizul în unanimitate din partea comisiei.

Cioloş, audiat vineri în Parlamentul European înainte de a prelua postul de comisar european pentru agricultură, beneficiază de o experienţă îndelungată în domeniu, clădită în Transilvania sa natală, dar şi în Franţa, stat care i-a susţinut cu putere candidatura, se arată în comunicatul transmis astăzi de AFP.

După dezbaterea din parlamentul de la Bruxelles, preşedintele comisiei de agricultură din PE, Paolo de Castro , a declarat că Dacian Cioloş a primit avizul în unanimitate, fiind printre puţinii comisari care obţin atâta susţinere în comisie.

În plus, se vorbeşte despre prietenia lui Dacian Cioloş cu Michel Barnier, fostul ministru francez al agriculturii, care s-a opus vehement punctelor de vedere liberale ale Bruxelles-ului în ultimii ani.

Anumite state s-au arătat îngrijorate şi de încredinţarea unui portofoliu atât de important României - politica agricolă comună absoarbe circa 40% din bugetul comunitar -, ţară care nu s-a evidenţiat mereu printr-o utilizare impecabilă a subvenţiilor europene.

"Sunt conştient de necesitatea unei gestionări excelente şi corecte a fondurilor europene şi voi fi foarte exigent, inclusiv cu România",  declara Cioloş pentru AFP la sfârşitul lui 2009.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a respins aceste rezerve după anunţarea nominalizării, spunând că Dacian Cioloş "este cel mai competent dintre toate persoanele ale căror numiri le-am primit pentru acest post".


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite