Ciocolata cu rom l-a lăsat fără permis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciocolata cu rom l-a lăsat fără permis
Ciocolata cu rom l-a lăsat fără permis

Pentru că a consumat o ciocolată cu rom la volan, un sătmărean a fost cercetat pentru o alcoolemie de 1,29 mg/l în aerul expirat. Medicii sătmăreni nu i-au găsit alcool în sânge lui Florin Anton, aşa că au cerut o contraexpertiză. Rezultatul acestuia a ieşit zero.

Sătmăreanul  Florin - Nelu Anton a rămas pieton, de mai bine de o lună pentru că, spune el, a mâncat un baton de ciocolată cu rom, cu câteva minute înainte de a fi testat de poliţişti cu aparatul etilotest.

În noaptea de 12 iulie 2009, sătmăreanul, în vârstă de 29 de ani a fost oprit de poliţie pe strada Lăcrămioarei din Satu Mare, iar în urma testării cu aparatul etilotest, acestuia i-a rezultat o alcoolemie de 1,29 mg/l în aerul expirat. „Mă întorceam din Franţa, iar pe la ora 1.30 m-a oprit un echipaj de poliţie. Cred că faceau ceva razii, pentru că erau cam mulţi şi m-au testat cu aparatul etilotest“, a explicat Anton.

Un caz fără precendent

Bărbatul susţine că, înainte cu câteva minute, şi-a cumpărat dintr-o benzinărie din apropiere o ciocolată românească cu rom, pe care a mâncat-o înainte de a fi oprit de poliţişti. „Când am văzut ce alcoolemie mi-a ieşit, de 1,29 în areul expirat, am rămas cu gura căscată. Apoi m-am gândit că este din cauza batonului de ciocolată“, spune Florin.

Echipajul Poliţiei Rutiere l-a transportat pe acesta la Spitalul Judeţean unde i-au fost recoltate probe biologice. În noaptea respectivă a efectuat două probe de sânge, una la circa 30 de minute, iar a doua la mai bine de o oră de la testarea cu aparatul etilotest.

„Medicul mi-a spus că nu este posibil să fi băut atât de mult, nu arătam ca un om beat “, susţine bărbatul. „În sânge i-a ieşit zero alcoolemie, cei de la Medicină Legală au cerut însă o contraexpertiză la Cluj-Napoca, pentru a nu exista nicio îndoială ulterioară. Este un caz fără precedent, mai ales că şi la contraexpertiză a ieşit tot cu zero”, spune Cătălin Dănciuţ, şeful biroului Poliţiei Rutiere Satu Mare. Poliţiştii mai spun că sătmăreanul va fi scos de sub urmărire penală.

Marius Vartic, director IML Cluj:
„E un caz ciudat. La alcoolemie de 1,29, ar fi trebuit să consume cel puţin 400 de ml de alcool“.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite