Ciocan: Poliţia Capitalei nu a fost informată despre deciziile demnitarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul-şef Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti a declarat, pentru “Adevărul”,  că  “Poliţia Capitalei nu a fost informată oficial privind decizia preşedintelui Traian Băsescu dar că, în cazul în care şeful statului ia o asemenea hotărâre, poliţiştii care păzesc coloana sa oficială vor fi relocaţi pe alte posturi disponibile în cadrul acelu

În prezent, la serviciul care se ocupă de paza coloanelor oficiale ale preşedintelui, premierului, preşedintelui Camerei Deputaţilor şi preşedintelui Senatului sunt angajaţi aproximativ 30 de poliţişti.

Poliţia Capitalei nu a fost informată, până în această dimineaţă, nici de decizia primului-ministru de a renunţa la serviciile poliţiei. În acest context, această structură îşi va desfăşura activitatea în continuare, conform prevederilor legale.

SPP nu va prelua atribuţiile poliţiei

Serviciile Ministerului de Interne care acţionau pentru protecţia preşedintelui sunt Jandarmeria, Poliţie şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Acestea erau însă coordinate de Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP). În urma deciziilor şefului statului SPP ar putea prelua atribuţiile acestora. Reprezentanţii SPP susţin că serviciul se va achita în continuare de obligaţiile care îi revin, conform legii, în ceea ce priveşte asigurarea pazei şefului statului, dar nu va prelua şi activităţile realizate de instituţiile din subordinea MAI.

Preşedintele şi premierul nu mai vor protecţia poliţiei

Preşedintele Traian Băsescu a dat dispoziţie, vineri, ca efectivele Ministerului Administraţiei şi Internelor să nu mai participe la asigurarea protecţiei sale, decizia fiind luată în contextul participarii unor angajaţi ai ministerului la marşul ilegal de protest. Primul Ministru, Emil Boc a anunţatverbal, la întoarcerea de la New York, că şi el va renunţa la serviciile poliţiei. Poliţiştii nu l-au mai escortat, azi, pe premier, în schimb au asigurat traficul pe traseul coloanei oficiale.

Comentariile Corinei Dragotescu:

Javră ordinară

Băsescu trage şi poliţia pe dreapta

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite