Cinematografele din Iaşi se pregătesc de "The End"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

declară Constantin Hurjui, directorul RADEF Moldova. La "Republica" şi "Victoria", în sălile de aproape o mie de locuri, abia dacă mai vin 20-30 de spectatori. Deja, numărul de spectacole a

declară Constantin Hurjui, directorul RADEF Moldova. La "Republica" şi "Victoria", în sălile de aproape o mie de locuri, abia dacă mai vin 20-30 de spectatori. Deja, numărul de spectacole a fost redus. La un spectacol, de pe ultimele rânduri, privind sala, ai senzaţia că te afli în Cernobîl, oraşul părăsit după accidentul nuclear. Printre spectatorii interesaţi de film se mai amestecă şi perechi de tineri care sunt interesate mai mult de intimitate şi mai puţin de pelicula care rulează. "Încercăm să atragem spectatori prin organizarea de festivaluri. Am avut Festivalul filmului românesc, al filmului francez şi al celui britanic", declară Constantin Hurjui. Încercările de resuscitare a cinematografelor nu aduc însă rezultatele scontate. "În luna mai vom organiza Festivalul filmului european, la care va fi invitat şi Jonathan Scheele, şeful Delegaţiei Comisiei Europene în România", spune şeful RADEF Iaşi, cu gândul la măcar o sută de spectatori. Recent, în încercarea de a atrage spectatori pentru ca angajaţii să îşi primească lefurile, şefii RADEF Iaşi au invitat echipa de fotbal Politehnica şi pe Gheorghe Nichita, primarul oraşului. Invitaţii nu au venit însă, spre supărarea celor 15-20 de spectatori.

Privatizarea cinematografelor- o soluţie
Ameninţate cu întreruperea utilităţilor, fără spectatori, cu datorii mari, cinematografele din Iaşi ar mai putea fi salvate, spun şefii RADEF, prin privatizare. "Ar fi o alternativă. Poate se mai schimbă mobilierul şi poate patronii vor avea idei să atragă spectatorii în competiţia cu sălile multiplex", este de părere Constantin Hurjui. Angajaţii de la cinematografele ieşene, rămaşi în număr mic, speră şi ei la un miracol. "S-au dus vremurile când dădeam pe la spate bilete. Acum ieşi cu ele în drum şi nu te bagă nimeni în seamă", a declarat un angajat de la "Republica", rememorând vremurile de altădată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite