Cine este Viorica Costiniu, preşedinta completului de judecată care a decis eliberarea lui Vântu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorica Costiniu, preşedinta completului de judecată care a decis eliberarea lui Vântu, a avut un conflict verbal cu preşedintele Traian Băsescu, în 2009, în timpul bilanţului Consiliului Superior al Magistraturii.

Deranjat de faptul ca judecătoarea Viorica Costiniu vorbea in timpul şedintei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), preşedintele Traian Băsescu a avertizat-o pe aceasta că o evacuează din sală dacă mai continuă să comenteze.

"Aveţi şansa, pentru prima dată, să fiţi evacuată din sală", a avertizat-o Băsescu pe judecătoare. "Dar, domnule preşedinte, era vorba de frigul din sală", s-a justificat Costiniu. "Puteţi să vorbiţi de frig pe hol, şi încă foarte repede", a fost replica şefului statului. Viorica Costiniu a fost şi cea care a decis cercetarea în libertate a fostului şef al DGIPI Cornel Şerban şi a ofiţerului DGA Petru Petcovici, reţinuţi de DNA, în martie 2009, în dosarul omului de afaceri Puiu Popoviciu.

Costiniu este este soţia fostului judecător de la instanţa supremă Florin Costiniu, judecat pentru fapte de corupţie alături de senatorul PSD Cătălin Voicu. Viorica Costiniu este şi preşedintele de onoare al Asociaţiei Magistraţilor din România.

Dinu Gâlcă, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi a fost trimis în judecată de DNA

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite