Cine are biletul câştigător?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un jucător misterios la loto lovit de „Noroc“ este dat în urmărire generală în Tecuci. Câştigătorul unui premiu de aproximativ 180.000 de euro (751.933 lei) la „Noroc“ nu a venit de mai bine de o lună să-şi revendice premiul.

Citiţi şi
Premiul la extragerea Loto 6/49 nu a fost câştigat

Bucureşti: Premiu la Loto 6/49, estimat la 10,8 milioane de euro

Lucru rar în istoria Loteriei - un premiu măricel nu a fost revendicat după mai bine de patru săptămâni de când a fost câştigat. Este vorba despre un câştig la jocul „Noroc“, de la extragerea din 3 mai de anul acesta.

Pe biletul câştigător, jucătorul a completat o variantă simplă la „6 din 49“ şi a bifat pentru două variante la „Noroc“. Pentru extragerea respectivă, premiul cel mare la „6 din 49“ se apropia de 10 milioane de euro.

Norocosul a jucat la o agenţie din Tecuci (judeţul Galaţi), a plătit 9,3 lei pentru bilet şi surpriză. A câştigat la „Noroc“! Jucătorii pasionaţi de loto spun că, de cele mai multe ori, când este vorba de un câştig mare la „6 din 49“, uită să mai verifice şi numărul la „Noroc“. Analizând faptul că jucătorul a bifat două variante la „Noroc“,  experţii în jocurile loto mai spun însă că omul era interesat şi de acest joc.

În cazul jocului „Noroc“, pasionaţii de loto nu pot alege singuri numărul. Ei pot bifa doar câte variante doresc să joace, iar calculatorul generează automat unul sau mai multe numere formate din şapte cifre care se tipăresc pe partea din dreapta a biletului.

Câştigul încă neadjudecat de o lună nu a fost la categoria I la „Noroc“, ci la categoria „N-3”, adică din numărul generat automat jucătorii trebuie să scadă trei unităţi pentru a-l obţine pe cel câştigător. În cazul nostru, numărul norocos a fost 8414785.

Jucătorul din Tecuci a bifat pentru „6 din 49“ numerele 2, 10, 15, 23, 25 şi 44. Dacă norocosul mai are încă biletul şi îl va revendica, va intra în posesia unui premiu de peste 133.000 de euro (peste 563.000 de lei), rezultat în urma impozitării sumei de 180.000 de euro, conform prevederilor Codului Fiscal. 

Premiile mari se revendică

Regulamentul Loteriei spune că jucătorii au la dispoziţie un an de la data tragerii pentru a-şi ridica premiul, însă, până în prezent, premiile rămase neadjudecate au avut valori foarte mici, spun reprezentanţii instituţiei. De exemplu, în 2008, valoarea totală a premiilor nerevendicate la toate jocurile loto a fost de aproximativ 3,4 milioane de euro.

În cazul jocului „Joker“, valoarea totală a premiilor nerevendicate anul trecut a fost de aproximativ 400.000 de euro, comparabilă cu cea în cazul jocului „Noroc“. Sumele neridicate se întorc în bugetul Loteriei ca venituri şi sunt distribuite, după impozitare, ca parte din profit, potrivit regulamentului instituţiei.

Aşteptat la Bucureşti

Câştigătorul trebuie să vină după premiu la Bucureşti, la sediul central al Loteriei. Potrivit regulamentului, premiile în valoare brută de până la 1.000 lei se pot ridica, în termen 30 de zile, de la casieriile arondate agenţiilor unde s-au jucat biletele, iar cele de până la 3.000 de lei de la casieriile centrelor judeţene de profit.

În cazul premiilor cu valoare mare, de peste 3.000 de lei, câştigătorii trebuie să se prezinte personal cu biletul la  sediul central din Capitală. Până ieri, la agenţia din Tecuci unde s-a jucat biletul nu se interesase nimeni de procedura de ridicare a banilor. Deţinătorul biletului nu a anunţat că este câştigător nici la sediul mare din Bucureşti al Loteriei.

Report de şase luni

Potul la „6 din 49“ se apropie de cea mai mare valoare înregistrată vreodată la această categorie. În prezent, la categoria I a acestui joc se înregistrează un report în valoare de peste 45,5 milioane lei (aproximativ 10,8 milioane de euro).

„Dacă s-ar câştiga duminică, acesta ar fi al doilea premiu ca valoare din istoria acestui joc“, se arată într-un comunicat de presă transmis de Loterie.

Duminică se împlinesc fix şase luni de când a fost câştigat pentru ultima dată marele premiu. „În urma repartizării încasării la jocul Loto 6/49, din săptămâna 1-7 iunie, din fondul de câştiguri rezultat se alocă 45% categoriei a II-a şi 45% categoriei a III-a”, se mai precizează în comunicat.

De ce stă ascuns câştigătorul?

Motivele pentru care marele câştigător nu a venit să-şi ia premiul sunt multe. Probabilităţile pentru fiecare dintre ele sunt exprimate pe baza estimărilor specialiştilor.

1 Câştigătorul este în aşteptare pentru a nu risca să ajungă în atenţia presei. Această variantă este puţin probabilă, mai ales că nu este vorba de un premiu de câteva milioane de euro similar cu cele puse în joc la „6 din 49“. În plus, atenţia opiniei publice se îndreaptă mai ales către câştigătorii de la acest tip de joc.  Probabilitate 10%

2 Nu şi-a dat seama că este câştigător. Există foarte multe şanse ca deţinătorul biletului să fi fost atent la numerele de la jocul „6 din 49“ şi să-l fi trecut cu vederea pe cel de la „Noroc“. În plus, în cazul câştigului la categoria „N-3“, numărul câştigător este mai greu de identificat. Probabilitate 70%

3 Jucătorul nu mai are biletul. Chiar dacă şi-a dat seama că a avut în mână biletul norocos, câştigătorul nu poate ridica premiul dacă nu mai are dovada. Probabilitate 20%

Mesaj de la Tecuci: „Vino să-ţi iei banii!“

Biletul norocos a fost jucat la o agenţie Loto din centrul oraşului Tecuci. Localnicii nu exclud ca jucătorul să fie de fapt un „stranier“.

Pe geamul agenţiei Loto 17-21 din oraşul Tecuci (judeţul Galaţi) tronează un anunţ ciudat. „Găseşte câştigătorul de la «Noroc» - 8414785“. ­Numărul norocos a fost jucat chiar la această agenţie, premiul a fost câştigat şi, în mod incredibil, n-a venit nimeni să-l ia.

Localnicii au ţesut deja mai multe legende în jurul acestei întâmplări. Agenţia este frecventată în general de oameni înstăriţi, dar îi mai trec pragul şi ţăranii, pentru că se află în apropierea pieţei. „E cam ciudat că încă nu a venit omul să ridice premiul. Cred că are prea mulţi bani acasă.

Dar, totuşi, câţi bani poate să aibă ca să dea cu piciorul la 7,5 miliarde de lei vechi?“, se revoltă Toma Tiron. O lucrătoare de la agenţie crede că norocosul este un om cu stare, care nu vrea să apară în public. „Poate fi un om cu bani, dar încă nu vrea să vină să ridice premiul pentru că nu vrea să i se facă publicitate“, spune Mihaela Călin.

„Au sunat din Italia să verifice“

Alţii cred că norocosul nu se mai află de mult în oraş. Astfel, în perioada Paştelui, mulţi tecuceni care plecaseră la muncă în străinătate s-au întors în oraşul natal. Unii au sunat chiar la agenţie să-şi verifice biletele jucate. „Au sunat şi din Italia, că au fost de sărbători acasă şi au jucat multe bilete. Acum, când au auzit că s-a câştigat, au vrut să verifice numerele“, spune Ionica Pricop, angajata agenţiei.

Toţi jucătorii din oraş au venit să-şi verifice personal biletele, fiecare sperând să fie câştigătorul fabulosului premiu. „Am jucat de foarte multe ori, am prins cel mai mult trei numere. Mi-aş fi dorit să fie biletul meu câştigător. Consider că această agenţie este una supernorocoasă.

Într-o zi sper să câştig şi eu măcar un miliard“, spune optimist un jucător la loto, Ionuţ Căldăraru.

Misterul celor aproape 752.000 de lei a sporit prestigiul micii agenţii din Tecuci. Mulţi localnici cred cu tărie că ghişeul din Piaţa Unirii „e cu noroc“. Au şi motive întemeiate. În ultimii trei ani s-au câştigat mulţi bani acolo, e drept, la categorii mai mici. Potul din vitrină i-a îndârjit pe jucătorii cu experienţă.

„Joc săptămânal trei-patru bilete la «Joker», «6 din 49» şi la «Noroc». Am câştigat de câteva ori sume mai mici, dar sper ca într-o zi să mă lovească şi pe mine norocul cel mare“, a declarat Petrea Pohrib, din comuna Matca.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite