Conducerea Direcţiei de Finanţe Dâmboviţa, trimisă în judecată de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci persoane din conducerea Direcţiei Finanţelor Publice Dâmboviţa şi trei reprezentanţi ai unei firme care se ocupă cu fabricarea alcoolului, au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Dosarul a fost trimis la Judecătoria Târgovişte.

Potrivit unui comunicat al DNA, şeful Biroului Administrare Contribuabili Mari din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Dâmboviţa, Vasile Moldovan, va fi judecat pentru abuz în serviciu în formă calificată.

Directorul Direcţiei Metodologie, Administrare a Veniturilor Statului, Ştefan Stoica, adjunctul său, Maria Tănase, şef Birou Administrare Monopol de Stat, Nicolae Sasu şi director general adjunct al Direcţiei Finanţelor Publice Dâmboviţa, Elena Adriana Bratosin, vor fi judecaţi pentru neglijenţă în serviciu în formă agravantă.

În acelaşi dosar, procurării DNA i-au trimis în judecată şi pe reprezentanţii firmei SORPAU SRL Târgovişte, Ana Maria Marian, fost administrator va fi judecată pentru favorizarea infractorului.

Un alt fost administrator al societăţii comerciale, Constantin Simion, a fost a trimis în judecată pentru evaziune fiscală, iar Petru Fabian, fost asociat unic al SORPAU pentru evaziune fiscală.

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, în perioada 27 ianuarie - 7 martie 2003, administratorul firmei l-a determinat pe preşedintele comisiei de recepţie a mărfurilor să întocmească 151 note de intrare - recepţie atestând operaţiuni comerciale nereale. Este vorba de achiziţii de băuturi alcoolice naturale în cantitate de peste 4.900.000 litri de la o societate comercială din judeţul Vâlcea. Aceasta, pentru a da o provenienţă licită producţiei proprii de alcool, introduse pe piaţă. Astfel, prin ascunderea sursei taxabile (accizei) şi sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale pe linia impozitului pe profit şi a TVA-ului, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de peste 7.300.000 lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite