UPDATE Şapte morţi în urma accidentului industrial din vestul Ungariei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dezastrul chimic din Ungaria
Dezastrul chimic din Ungaria

Cadavrele a două victime au fost găsite vineri într-o zonă acoperită de noroi roşu în oraşul Devecser, astfel că bilanţul accidentul industrial din vestul Ungariei a ajuns la şapte morţi.

UPDATE ORA 18.58 Bilanţul accidentul industrial din vestul Ungariei a ajuns la şapte morţi, după ce cadavrele a două victime au fost găsite vineri într-o zonă acoperită de noroi roşu în oraşul Devecser, a declarat purtătorul de cuvânt al autorităţii pentru managementul situaţiilor de urgenţă, Tibor Dobson, citat de MTI.

Bilanţul anterior, anunţat vineri dimineaţă, după ce o persoană rănită în incident a murit la spital, era de cinci morţi.

UPDATE ORA 15.45: Ameninţarea valului toxic este din ce în ce mai mare. Autorităţile bănăţene aşteaptă ca substanţele toxice deversate în Vestul Ungariei să ajungă mâine la Baziaş. Specialiştii iau constant probe din Dunăre şi monitorizează PH-ul apei.

De trei ori pe zi, la distanţă de opt ore sunt ridicate noi probe. Autoritățile cărășene, dar şi cele timişene sunt în alertă. Valul toxic îi va afecta în special pe locuitorii oraşelor care se alimentează cu apă potabilă din Dunăre. Fauna şi flora de la intrarea Dunării în ţară vor fi şi ele afectate de PH-ul ridicat al apei. „Afectaţi vor fi peştii din Dunăre. Păsările nu vor fi afectate pentru că este perioada de migrare.  În funcţie de măsurile luate de unguri, care au instalat filtre pe râurile lor, şi de diluţia mare, în mod normal nu ar trebui să fim afectaţi foarte tare", a spus Gabriela Lambrino, reprezentant regional al Direcţiei de Mediu.

Persoana care a  decedat este unul dintre răniţii aflaţi în spital.

Guvernul de la Budapesta a decretat marţi starea de urgenţă în trei judeţe din vestul ţării, după accidentul industrial produs luni din cauza spargerii unui rezervor al unei uzine de alumină din oraşul Ajka (situat la 160 de kilometri vest de Budapesta), care afectat şapte sate aflate în vecinătate. Bilanţul iniţial era de patru morţi, între care o fetiţă în vârstă de 14 luni, şi peste 120 de răniţi.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite