Cinci jandarmi urmăriţi penal în cazul dispariţiei celor patru lăzi cu focoase de rachetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a dispus astăzi începerea urmăririi penale a cinci dintre cei zece jandarmi care însoţeau transportul special de armament din care au dispărut patru lăzi cu focoase de rachete.

Cei cinci învinuiţi  sunt urmăriţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu. „Cercetările sunt în derulare pentru stabilirea împrejurărilor care au favorizat comiterea furtului dispozitivelor militare şi identificarea autorilor  faptei” se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Dispariţia lăzilor cu focoase a fost semnalată în Gara Stăneşti Giurgiu, la 16 iulie. Parchetul Militar Bucureşti a declanşat o anchetă în acest caz fiind audiate peste 50 de persoane. Lăzile cu muniţie au fost recuperate de echipele de intervenţie în zona Chitila. Procurorii militari continuă ancheta, în acre au fost audiaţi şi mecanicii trenului, ei fiind acuzaţi că în Gara Stăneşti, judeţul Giurgiu au oprit neprogramat pentru a vinde motorină.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite