Cinci vieţi curmate din neatenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinci vieţi curmate din neatenţie
Cinci vieţi curmate din neatenţie

13 pasageri dintr-un microbuz au ajuns sub un TIR din cauza şoferului care, pentru o clipă, şi-a luat ochii de la drum. „Şoferul nu a fost atent, căuta foi de parcurs pe sus. Când am ridicat şi noi ochii, nu am mai ştiut de ce să ne ţinem. Vedeam negru în faţa ochilor“, a povestit Marian Egnur (29 de ani), pasageră. CLICK AICI PENTRU FOTOGARIE!

Cinci oameni au murit ieri în urma unui accident rutier produs pe şoseaua Constanţa - Tulcea. Microbuzul plecase din Constanţa la ora 11.30 cu zece persoane, însă pe traseu au mai urcat încă trei pasageri. Supravieţuitorii povestesc că şoferul microbuzului a început să caute nişte acte şi aşa a pierdut controlul volanului. A intrat pe contrasens, ciocnindu-se lateral de un autotren.

Microbuzul s-a oprit pe câmp, iar TIR-ul s-a răsucit pe şosea, blocând-o.

„L-am văzut pe şofer cum făcea nişte acte. Apoi ne-am trezit grămadă unul peste altul“, au povestit Maricel Matei şi Petru Giulsei în faţa camerei de urgenţă de la spital. „Am fost la şcoala de şoferi, în Constanţa, apoi am venit la autogară. Trebuia să cobor la Tariverde, dar am coborât din ambulanţă. Nici nu mi-am dat seama ce s-a întâmplat”, a povestit şi Anca Marin.

„Conduc ca nebunii“

Şoferul TIR-ului era în stare de şoc ieri, după accident. „Îmi aduc aminte că am văzut că vine spre mine şi am tras spre dreapta şi nu mai ştiu, am intrat în şanţ... L-am văzut că a trecut linia continuă şi vine spre mine, am tras dreapta şi am intrat pe şanţ şi toate săreau pe mine“, a spus Ilie Bobiţiu (38 de ani).

După plecarea ambulanţelor cu răniţii, câteva rude ale pasagerilor au încercat să-şi identifice morţii. „După pantofi şi pantaloni, ar fi tatăl meu“, a izbucnit o tânără în plâns văzând un trup desfigurat.

În urma accidentului şi-au pierdut viaţa Nicolae Cojocea (54 de ani), Cristina Becu (21 de ani), Ionel Dănilă (55 de ani), Elena Sandu (52 de ani) şi Maria Stamule (60 de ani). Toţi au stat pe partea stângă a microbuzului în momentul impactului. Hristu Stamule (62 de ani) călătorea spre Tulcea cu soţia lui, Maria (60 de ani). Fiul i-a aşteptat în faţa spitalului neştiind dacă vreun părinte a supravieţuit. „Conduc inconştient, ca nebunii“, a spus acesta la aflarea veştii că a rămas fără mamă.

Colegii şoferului Nicolae Cojocea (54 de ani) au numai cuvinte de laudă despre acesta. „Nu am eu viaţă, cât are el şoferie. Este un şofer cu vechime, care a lucrat şi pe autobuz înainte să se angajeze la firma asta. Din câte ştiu eu, a mai fost implicat doar în accidente uşoare“, a declarat unul dintre colegi. Nicolae Cojocea era căsătorit şi avea un fiu, şi el tot şofer. Şi directorul tehnic al firmei de microbuze susţine că nu au fost probleme, iar şoferul avea experienţă. „Nicolae Cojocea avea o experienţă de 35 de ani ca şofer şi lucra la firmă din 2001, nu a avut probleme până acum, iar maşina nu avea cum să aibe viteză pentru că maşinile sunt limitate la cel mult 100 de kilometri pe oră“, a declarat Tudor Dincu.

Tot ieri, şapte persoane au ajuns la spital, după ce un microbuz a fost izbit în plin de un autotren, între localităţile bihorene Cauaceu şi Sălard. De data aceasta a fost vinovat şoferul TIR-ului, care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul maşinii şi a intrat pe contrasens. 

Precedentul „Scânteia“

14 oameni au murit după ce trenul accelerat Iaşi-Braşov a intrat într-un microbuz care se deplasa cu viteză redusă pe trecerea de cale ferată din localitatea Scânteia, judeţul Iaşi. Şoferul, Petrişor Apostu, număra banii primiţi pe bilete şi nu a fost atent la tren. Din microbuzul morţii au supravieţuit doar două persoane. În timpul achetei s-a constatat că societatea condusă de Ionel Dumitriu şi Constantin Scântei, ValCris Trans, deţinea două maşini pe traseu şi nu avea angajat niciun conducător auto. De asemenea, microbuzul nu avea făcută inspecţia tehnică.  Dumitriţa Neamţu

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite