Cinci milioane de euro pentru 3.000 de români trataţi în UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 3.000 de români au folosit, în ultimele 18 luni, cardul european de sănătate pentru a primi îngrijiri medicale de urgenţă, în spitalele publice din UE. Valoarea totală a

Aproximativ 3.000 de români au folosit, în ultimele 18 luni, cardul european de sănătate pentru a primi îngrijiri medicale de urgenţă, în spitalele publice din UE.

Valoarea totală a facturilor primite la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) este de cinci milioane de euro. Cele mai multe note de plată provin din Germania, Austria, Italia, Spania, Cehia, Slovacia şi Slovenia. Recordul este deţinut de o factură de 145.000 de euro, pentru o spitalizare de patru luni în Germania.

390.983 de români au carduri europene

Potrivit preşedintelui CNAS, dr. Vasile Ciurchea, la primirea documentului de plată (formularul E125) casa de asigurări are obligaţia de a verifica calitatea de asigurat şi dacă prestaţia a fost acordată în perioada de valabilitate a cardului. Totodată instituţia poate solicita, dacă este necesar, detalierea serviciilor medicale prestate pacientului.

Cardul european de sănătate are valabilitate şase luni şi garantează îngrijiri medicale de urgenţă în orice stat din UE. El se eliberează gratuit de către Casa de Asigurări de Sănătate la care suntem în evidenţă. Până în prezent, 390.983 de români au primit acest card, cele mai multe cereri fiind înregistrate în Capitală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite