Cinci dosare imposibile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii par să se lupte cu fantomele în cazul unor infracţiuni celebre în zona Moldovei. Deşi oamenii legii susţin că nu există „crima perfectă”, există câteva dosare care îmbătrânesc în sertarele procurorilor. Jafuri, crime, violuri sau incendieri ar putea primi eticheta „clasat”.

Un caz care a bulversat întreaga ţară s-a petrecut în decembrie anul trecut, la Suceava. Diana Maloş (18 ani), fostă Miss Vacanţa 2008, a fost găsită spânzurată în pădurea din spatele mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou”.

Tânăra era agăţată cu un cablu de gât, la cinci metri înălţime, având legate mâinile cu o sfoară. Deasupra ştreangului, anchetatorii au găsit o poşetă de damă, în care se afla un telefon mobil, un cui şi un ciocan. Oamenii legii au luat în calcul atât varianta sinuciderii, cât şi pe cea a crimei, dar ancheta bate pasul pe loc.

„Deocamdată nu s-a soluţionat cazul, cercetările sunt încă în desfăşurare, iar dosarul este la Parchet”, a precizat Gabriel Panţiru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Seifuri furate la Vrancea

Poliţiştii vrânceni au mare bătaie de cap cu nişte hoţi care nu s-au mai „obosit” să spargă seifurile, ci le-au luat cu totul.
Deşi casele de bani cântăreau sute de kilograme, infractorii le-au cărat fără să facă niciun zgomot şi fără să alerteze pe nimeni.

În acest mod, hoţii au spart o reprezentanţă auto şi o agenţie de turism din Focşani, precum şi Sala Sporturilor din Adjud. De mai bine de jumătate de an, oamenii legii încă îi caută pe vinovaţi.

Case de amanet incendiate

Dacă unora le dau de furcă dosarele mai noi, anchetatorii ieşeni încă se mai luptă cu trei cazuri de acum doi ani. În aprilie 2007, două case de amanet din cartierul Păcurari au fost incendiate. Indivizi neidentificaţi au aruncat la miezul nopţii cocteiluri Molotov prin geamurile celor două case de amanet, aflate la 200 de metri distanţă una de cealaltă.

Patronii celor două societăţi au oferit şi 1.000 euro recompensă celor care pot oferi informaţii despre infractori, dar în zadar. „Încă se lucrează la dosar. Momentan nu au fost identificaţi autorii”, spune subinspectorul Virginia Pralea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

„Viol cu prezervativ”şi autor necunoscut

„Violul cu prezervativ”, este un alt caz care se află pe masa procurorilor din anul 2007. După o petrecere, Andreea T. (21 de ani) a fost urcată într-un taxi de colegii săi şi se îndrepta spre casă.

Taximetristul a dus-o însă într-o pădure de la marginea Iaşiului. Acolo, bărbatul şi-ar fi pus un prezervativ şi ar fi încercat să o violeze pe fată. Când a văzut că era virgină, taximetristul ar fi renunţat şi ar fi dus-o acasă.

După o zi, Andreea a depus o plângere la Poliţie, însă agenţii nu au dat de urma bărbatului. Împreună cu prietenii săi, tânăra l-a căutat pe taximetrist şi l-a găsit, cinci luni mai târziu.

Deşi anchetatorii ştiu acum cine este taximetristul, dosarul nu s-a finalizat. „Partea vătămată este extrem de afectată de modul în care a fost efectuată ancheta până în acest moment, cât şi de faptul că de aproximativ doi ani de zile învinuitul nu este practic tras la răspundere”, a precizat Sandra Grădinaru, avocata Andreei.

Intoxicaţie cu mercur, clasată

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi au clasat recent un alt caz inedit. Beatrice Ionescu (20 de ani) din Roman studentă în Iaşi, avea probleme de sănătate şi începuse să îi cadă părul.

La medic, tânăra a aflat că a fost injectată cu mercur elementar şi ulterior a avut nevoie de 26 de zile de îngrijiri medicale. Oamenii legii au început o anchetă pentru a vedea cum a ajuns substanţa chimică în corpul tinerei.

Anchetatorii au luat în calcul atât intoxicarea fetei de către un cunoscut, cât şi de un necunoscut, într-un loc public. Până la urmă, investigaţia a ajuns într-un punct mort, iar cazul a fost clasat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite