Cinci crematorii de deşeurivor fi închise în Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O problemă fără şanse de rezolvare în Mureş este reprezentată de eliminarea finală a deşeurilor medicale periculoase, care se realizează prin arderea în crematorii. Potrivit Agenţiei

O problemă fără şanse de rezolvare în Mureş este reprezentată de eliminarea finală a deşeurilor medicale periculoase, care se realizează prin arderea în crematorii. Potrivit Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM), instalaţiile sunt rudimentare, iar arderea este incompletă, ceea ce duce la emisii poluante atât pentru mediu, cât şi pentru sănătatea populaţiei din zonă.
Din cele şase crematorii existente în judeţ, în anul 2006 sunt propuse pentru sistarea activităţii cinci, aparţinând spitalelor din Reghin, Târnăveni, Luduş şi două din Sighişoara. Rămâne în funcţiune doar cel aparţinător Spitalului Clinic Judeţean Mureş, care îşi va înceta activitatea în anul 2007. În judeţul Mureş funcţionează 18 depozite de deşeuri municipale şi de producţie, având suprafaţa de 83,46 ha.
Aceste depozite au fost deschise înainte de 1990 şi nu pot fi considerate ecologice (excepţie depozitul de deşeuri nepericuloase din Sighişoara) neavând dotările necesare, majoritatea având amplasamente improprii. În Mureş îşi vor sista activitatea, în acest an, depozitele de deşeuri industriale periculoase SC Azomureş SA şi SC Bicapa SA, precum şi de deşeuri nepericuloase şi inerte de la SC Aquaserv SA şi SC Zahărul SA. De asemenea, se vor închide depozitele de deşeuri menajere din Luduş în 2007, Sovata Târnăveni şi Iernut în 2008, respectiv Târgu Mureş şi Reghuin în 2009.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite