Cinci copii din comuna Bogdăneşti, luaţi din familiile iresponsabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

se bănuieşte că sunt rezultatul unei relaţii între tată şi fiica acestuia, precum şi alţi doi copii a căror mamă a plecat la muncă în Spania şi i-a lăsat spre îngrijire concubinului,

se bănuieşte că sunt rezultatul unei relaţii între tată şi fiica acestuia, precum şi alţi doi copii a căror mamă a plecat la muncă în Spania şi i-a lăsat spre îngrijire concubinului, au fost preluaţi de autorităţi pentru a le asigura o copilărie decentă. Pentru a evita altercaţiile cu familiile din care urma să-i scoată pe copii, lucrătorii DGASPC Vaslui au apelat la serviciile poliţiei.
Petrică Topală a fost acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu una dintre fiicele sale, legătură incestuoasă din care au venit pe lume trei copii. În urma anchetei efectuate de specialiştii DGASPC Vaslui, s-a confirmat faptul că cei trei copii ai Danielei Topală (fiica lui Petrică Topală) erau neglijaţi şi chiar abuzaţi fizic, trăind în promiscuitate, astfel că s-a luat decizia de suspendare a drepturilor părinteşti şi a fost pusă în aplicare. Echipa ajunsă în sat pentru a lua copiii a rămas impresionată de docilitatea fetiţelor Danielei, care nu au părut deloc marcate de faptul că sunt luate de lângă mama lor. Copiii vor fi daţi, pentru o perioadă de timp, în plasament la asistenţi maternali profesionişti. Asistentul social Ionel Brătianu a precizat că cei trei copii vor putea fi vizitaţi de mama lor.

Orfani cu mamă în Spania
Al doilea caz în care au intervenit specialiştii DGASPC Vaslui a fost tot în comuna Bogdăneşti, dar într-un sat vecin. Doi copii de cinci şi respectiv opt ani, a căror mamă este plecată în Spania, au fost luaţi de la concubinul acesteia, la care fuseseră lăsaţi în grijă. În urmă cu doi ani, mama lor, care trăia în concubinaj cu Cornel Cizmaru, a plecat să muncească în Spania, având grijă să trimită bani copiilor. Deşi cei doi copii păreau ataşaţi de concubinul mamei, totuşi reprezentanţii DGASPC Vaslui au luat decizia internării lor într-un centru din Bârlad, ca urmare a unor sesizări venite din partea rudelor. Pe lângă banii trimişi la concubin, femeia a trimis la fratele ei pachete cu alimente şi haine, pe care acesta a vrut să le dea copiilor. Numai că toate încercările unchiului de a-şi vedea nepoţii s-au soldat cu eşec. Unchiul afirmă, în reclamaţia depusă la Protecţia Copilului, că Cizmaru i-ar fi spus că dacă vrea cineva copiii, să i se plătească 15.000 de euro, bani care ar fi reprezentat plata pentru îngrijirea lor. Echipa de la Protecţia Copilului a avut temeri în privinţa concubinului, care a spus, în repetate rânduri, că nu va da copiii şi a cerut insistent să îi fie lăsaţi lui până la întoarcerea mamei, ameninţând că va apela la mass-media. Cu toate acestea, copiii au fost luaţi de la şcoală şi grădiniţă, fiind duşi la Complexul de Servicii Comunitare din Bârlad. În acest caz, Protecţia Copilului urmează să ia legătura cu mama copiilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite