Cinci rromi - arestaţi, alţi şapte - căutaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinci rromi - arestaţi, alţi şapte - căutaţi
Cinci rromi - arestaţi, alţi şapte - căutaţi

Poliţia face razii în tot judeţul pentru a da de urma altor participanţi la conflict

Cinci dintre rromii care au provocat scandalul de la Caracal au fost arestaţi pentru 24 de ore. Unul a fost găsit încă de ieri, pe străzile oraşului, iar cel de-al doilea, care a intrat cu maşina în cordonul de poliţişti, a fost găsit în timpul descinderilor poliţiştilor, la locuinţa sa din oraş. Remus Vasiliev, tatăl lui Gigi Vasiliev, şi Adrian Pătru, implicat şi el în scandal, sunt doi dintre cei reţinuţi. Astăzi au mai fost prinşi alţi trei scandalagii reveniţi acasă, după ce ieri şi azi-noapte s-au ascuns de poliţişti. Cei reţinuţi vor fi aduşi astăzi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. „Una dintre persoanele reţinute este cercetată pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tentativă de omor, iar ceilalţi sunt cercetaţi pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.“, a declarat comisarul Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean. Poliţiştii olteni continuă cercetările, alte şapte persoane fiind date în urmărire generală.

Astăzi sunt ogranizate filtre de poliţie în tot judeţul, iar pe străzile Caracalului poliţiştii patrulează permanent, pentru a preîntâmpina reizbucnirea scandalului.

Conflict regizat

Primarul oraşului, Gheorghe Anghel, este de părere că totul a fost generat de persoane importante din judeţ. „Conflictul dintre romi şi Rădoi este vechi, însă până acum nu s-a ajuns la asemenea manifestări. În spatele acestui scandal stau fraţii Ciocan şi senatorul Toma. Vineri seara au avut întâlnire aici, la Caracal, şi, întâmplător sau nu, sâmbătă a fost scandal. Unul dintre consilierii locali a fost auzit vorbind prin oraş că va da foc oraşului. Probabil la acest conflict se referea“, a declarat pentru „Adevărul de Seară“ edilul-şef. El a mai adăugat că oamenii legii ar fi trebuit să dea dovadă de mai mult curaj. „Ar fi trebuit să aibă mai mult curaj şi să ia măsuri ferme. Eu sper ca de data aceasta organele abilitate să îşi facă datoria“, a mai precizat Anghel.

Astăzi în Caracal domnea liniştea. Oamenii au declarat că nu le este frică să meargă pe stradă. Localnicii spun că scandalurile se ţin lanţ de ani de zile. „Eu am auzit împuşcături, dar nu am ieşit să văd ce se întâmplă. Nu este treaba nostră de ce se răfuiesc ei. Toţi ştim că oraşul este condus de oameni influenţi“, ne-a spus un caracalean.

Judecată ţigănească cu uşile închise

Comunitatea rromilor din Caracal s-a întâlnit în această dimineaţă în secret şi l-a demis pe preşedintele Mihai Gheorghe, alegându-l în locul său pe Sali Nicolae. După ce a dat mai multe ture cu maşina prin faţa Judecătoriei, Remus Rădoi a intrat la procurori pentru a fi audiat, declarând că este nevinovat. „Dacă se adeverea că eu am fost cel care a pornit scandalul, eram şi eu arestat. După cum vedeţi eu am venit de bună voie aici’’, spus Remus Rădoi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite