Irak: Cinci evadaţi aparţinând reţelei Al-Qaida au fost capturaţi de poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irak: Cinci evadaţi aparţinând reţelei Al-Qaida au fost capturaţi de poliţie
Irak: Cinci evadaţi aparţinând reţelei Al-Qaida au fost capturaţi de poliţie

Cinci deţinuţi, care evadaseră dintr-o închisoare din Irak împreună cu alţi 11 colegi de celulă aparţinând reţelei teroriste Al-Qaida, au fost capturaţi, vineri, de forţele de securitate, au anunţat poliţia şi armata, transmite AFP.

"L-am arestat în zori pe Walid Ayach, membru al-Qaida, care evadase din închisoarea de la Tikrit", situată la 180 de kilometri nord de Bagdad, a afirmat o sursă din cadrul poliţiei.

"El se ascundea într-o fermă din regiunea Albouajil", la o distanţă de cincisprezece kilometri la est de Tikrit, a adăugat el, subliniind că bărbatul fusese condamnat de patru ori la moarte pentru o serie de atacuri împotriva poliţiei şi armatei.

Ceilalţi patru evadaţi au fost capturaţi în sectorul Albouajil şi în centrul oraşului Tikrit.

"Am arestat doi prizonieri la ora locală 15.00 (13.00 ora României), unul pe strada Al-Basha, iar cel de-al doilea pe strada Attiba", a afirmat un oficial din cadrul centrului de comandă comun al poliţiei şi armatei de la Salaheddin.

Joi, un prim evadat fusese arestat în apropierea închisorii. Zece deţinuţi sunt în continuare evadaţi.

Numeroşi poliţişti şi militari sunt în continuare mobilizaţi la Tikrit, unde au fost amplasate baraje la punctele de intrare şi ieşire din oraş. Pe pereţi şi la posturile de control au fost lipite fotografii ale fugarilor.

Poliţiştii se deplasează pe străzile oraşului şi arată trecătorilor portretele evadaţilor, iar autoturismele au fost controlate cu mare atenţie în toate oraşele din regiune.

Forţe de securitate au fost desfăşurate şi în provinciile învecinate, precum şi în apropierea frontierei cu Siria, pentru a nu permite evadaţilor să părăsească teritoriul irakian.

Forţele americane au furnizat patrule de câini şi mijloace de supraveghere aeriană pentru a veni în sprijinul căutărilor.

Miercuri seara, şaisprezece membri ai al-Qaida, dintre care şase consideraţi a fi foarte periculoşi, au reuşit să evadeze din închisoare, un fost palat al lui Saddam Hussein. Ei au fugit printr-o fereastră de la toaletă.

Guvernatorul din Salaheddin, Mutasher Hussein Elewi, a acuzat personalul închisorii de complicitate şi a adăugat că 100 de persoane care lucrau aici, printre care şi directorul, au fost arestate pentru interogatoriu.

Comandantul forţelor antiteroriste din Salaheddin, Mohammed Salah al-Juburi, însărcinat cu controlul închisorii, a fost demis.

După invazia americană din Irak, Salaheddin, o provincie cu o populaţie majoritar sunnită, a fost principalul fief al insurecţiei, unde reţeaua al-Qaida este foarte puternică.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite