AFP: Cinci pelerini iranieni au fost împuşcaţi în Irak

0
Publicat:
Ultima actualizare:
<b>AFP</b>: Cinci pelerini iranieni au fost împuşcaţi în Irak
<b>AFP</b>: Cinci pelerini iranieni au fost împuşcaţi în Irak

Cinci pelerini iranieni care circulau la bordul unui microbuz au fost ucişi miercuri de un grup de bărbaţi înarmaţi, în apropierea oraşului iranian Baaquba, potrivit autorităţilor locale.

Un microbuz cu pelerini şiiţi iranieni a fost atacat de bărbaţi înarmaţi în regiunea Imamul Weis, la 50 kilometri nord de Baaquba, a indicat o sursă de la centrul de comandă a operaţiunilor de securitate în provincia Diyala. Încă 32 de persoane au fost rănite, relatează AFP.

Atacul a venit la o zi după ce 21 de oameni au fost asasinaţi într-o serie de atacuri asupra Irakului, desfăşurate marţi, una dintre cele mai sângeroase zile de la retragerea trupelor americane din zonele urbane pe 30 iunie.

Victimele sunt patru bărbaţi şi o femeie, iar autovehiculul transporta peste 30 de persoane, conform aceleiaşi surse.

Poliţia a încercuit zona, pentru descoperirea şi prinderea atacatorilor, transportând şi răniţii la spital.

Mii de pelerini şiiţi din Iran efectuează anual pelerinaje la locuri sfinte din Irak, impracticabile în timpul războiului Iran-Irak, în ciuda violenţelor care au loc frecvent în zonă.

În aprilie, 56 de persoane au fost ucise într-un atentat sinucigaş asupra unui restaurant în Muqdadiyah, situat la nord de Baquba, provincia Diyala, care rămâne în continuare una dintre cele mai periculoase zone ale ţării.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite