Buncărul lui Winston Churchill nu ar fi rezistat la atacuri cu bombe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buncărul lui Winston Churchill nu ar fi rezistat la atacuri cu bombe
Buncărul lui Winston Churchill nu ar fi rezistat la atacuri cu bombe

Winston Churchill s-a plâns că a fost înşelat când a descoperit că principalul buncăr de pe Whitehall, în care se ascundea premierul britanic în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, era vulnerabil la atacurile cu bombe.

O scrisoare citată de ediţia online a site-ului BBC News arată indignarea lui Churchill când a descoperit defectul buncărului din centrul Londrei.

În scrisoare se arată că în ciuda nemulţumirii sale privind aceste deficienţe, el a continuat să lucreze acolo în timpul războiului.

Construit în apropiere de sediul Guvernului de pe Downing Street, construcţia i-a permis premierului să rămână în centrul Londrei în timpul raidurilor aeriene.

image



Scrisoarea semnată de înaltul funcţionar Patrick Duff şi destinată secretarului de cabinet Sir Edward Bridges descrie şocul pe care l-a avut Churchill când a observat deficienţele sălilor folosite de cabinetul de război şi liderii militari.

Premierul a spus că l-am păcălit "făcându-l să creadă că acest loc este un adăpost cu adevărat rezistent la bombe, deşi nu este nici pe departe aşa ceva", a scris Duff.

În timp ce liderul nazist Adolf Hitler opera dintr-un adăpost protejat de mai multe straturi de beton, Churchill şi personalul său dormeau în camere aflate la doar trei metri sub pământ.

O expoziţie ce se va deschide luna viitoare va arăta cât de vulnerabilă era această construcţie la atacuri şi ce noroc a avut că nu a fost niciodată ţinta unei lovituri puternice.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite