Chiul masiv în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorii Crin Antonescu (PNL), Ioan Ghişe (PNL), Dan Voiculescu (PC) şi Cristian Diaconescu (independenţi) conduc în topul parlamentarilor cu cele mai multe absenţe de la voturile electronice, arată un raport al Institutului pentru Politici Publice (IPP).

„Crin Antonescu (foto stânga) a înregistrat o prezenţă de 0,92 %, adică a fost prezent la doar trei din cele 327 de voturi date prin sistemul electronic", a precizat Adrian Moraru, directorul IPP.

Ocupantul locului secund, Ioan Ghişe, se poate lăuda cu o prezenţă de 1,53 %, iar Dan Voiculescu şi Cristian Diaconescu nu s-au prea înghesuit nici ei la vot, după cum arată cifrele de 1,86%, respectiv 3,36%.

La Camera Deputaţilor „fruntaşii" la absenţe sunt Doru Frunzulică (foto dreapta), Robert Negoiţă, Bogdan Niculescu Duvăz şi Nicolae Bănicioiu. Potrivit raportului IPP, Bănicioiu şi Duvăz au fost prezenţi la doar 64 de voturi finale din totalul de 387, Negoiţă la numai 39, iar Frunzulică la 12.

Directorul IPP a mai menţionat că sesiunea de primăvară a Camerei a cunoscut „o creştere semnificativă", pentru că prezenţa medie a fost de 78%", faţă de media de 50% în sesiunea electorală din toamnă şi de 66% prezenţa medie din sesiunea de primăvară din 2009.

Raportul IPP mai scoate la iveală că la Senat doar un singur parlamentar, democrat-liberalul Gheorghe David (PDL), a avut o prezenţă de 100% la voturile electronice. La Camera Deputaţilor au fost prezenţi la toate cele 387 de voturi finale electronice patru parlamentari de la PDL: Iustin Cionca Arghir, Cristian Petrescu, Mihai Cosmin Popescu şi Iulian Vladu. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite