Primarul Chişinăului, reţinut de poliţie pentru că a stat prea mult de vorbă cu alegătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Chişinăului, reţinut de poliţie pentru că a stat prea mult de vorbă cu alegătorii
Primarul Chişinăului, reţinut de poliţie pentru că a stat prea mult de vorbă cu alegătorii

Primarul liberal al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, degrevat din funcţie pe perioada campaniei electorale pentru alegerile anticipate din 29 iulie, a fost reţinut astăzi seara de poliţie, fiind acuzat de faptul că a încălcat "normele privind durata desfăşurării întâlnirilor cu alegătorii".

Un comunicat de presă al Partidului Liberal anunţă că în noaptea de sâmbătă spre duminică Dorin Chirtoacă, vicepreşedintele Partidului Liberal (PL), a fost reţinut de poliţie şi este invitat luni, la ora 13.00, la Comisariatul Botanica pentru depunerea mărturiilor.

Ieri seara, la 23.50, imediat după încheierea întâlnirii cu alegătorii din comuna Băcioi, Dorin Chirtoacă împreună cu Vitalie Şalaru, preşedintele organizaţiei teritoriale Băcioi a Partidului Liberal, au fost reţinuţi şi duşi la sectorul de poliţie din localitate.

Principalele acuzaţii invocate de poliţişti la adresa celor doi reţinuţi au fost încălcarea normelor privind durata desfăşurării întâlnirilor cu alegătorii şi, respectiv, prezentarea filmului Adevărul despre 7 aprilie 2009, un documentar realizat de tinerii PL despre evenimentele din 7-8 aprilie.

Organele de drept, inclusiv comisarul secţiei Botanica, participant la reţinere, au făcut referire, în momentul reţinerii, la o prevedere a noului Cod contravenţional care indică desfăşurarea întrunirilor publice până cel târziu la ora 22.00.

Partidul Liberal consideră acţiunea de reţinere a lui Dorin Chritoacă şi Vitalie Şalaru drept un abuz al poliţiei îndreptat împotriva Partidului Liberal.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite