Chişinăul, cuprins de „scenarii teroriste“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu o zi înaintea primei şedinţe a noului Parlament rezultat în urma alegerilor din 5 aprilie, “scenariile teroriste” au cuprins capitala Republicii Moldova. Alerta a fost declanşată în

Cu o zi înaintea primei şedinţe a noului Parlament rezultat în urma alegerilor din 5 aprilie, “scenariile teroriste” au cuprins capitala Republicii Moldova.

Alerta a fost declanşată în oraş la ora 8.45, când angajaţii Primăriei municipiului Chişinău au fost evacuaţi, după ce primarul a primit un mesaj scris în care se spunea că în spatele clădirii ar fi amplasate câteva kilograme de explozibil.

Ulterior, şi sediul Aeroportului Internaţional Chişinău şi al Casei Presei au fost evacuate în urma unor apeluri telefonice anonime.

Liber forţat pentru presă

Ameninţările cu bombă au dat peste cap activităţile mai multor publicaţii de orientare anticomunistă, printre care “Jurnal de Chişinău”, “Ziarul de Gardă”, precum şi a două organizaţii membre ale Coaliţiei 2009.

După câteva ore de verificări, poliţia a confirmat că alertele au fost false, însă a decis să restricţioneze până azi accesul în primărie şi în Casa Presei.

Între timp, politicienii de la Chişinău se pregătesc pentru prima şedinţă a noului Parlament. Deputaţii urmează azi să-i aleagă pe şefii comisiilor parlamentare şi pe preşedintele Legislativului.

Deocamdată, comuniştii, care deţin 60 de mandate în Parlament, nu au anunţat numele candidatului propus pentru preşedinţia Republicii Moldova. Opoziţia de la Chişinău a declarat că va boicota alegerea succesorului lui Vladimir Voronin, iar în acest caz în Republica Moldova ar putea avea loc un nou scrutin legislativ.

Înaintea primei reuniuni a Legislativului, vicepreşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a confirmat că va renunţa la mandatul de parlamentar, pentru a-şi păstra funcţia de primar al Chişinăului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite