Hillary Clinton îşi reafirmă sprijinul pentru guvernul de la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hillary Clinton îşi reafirmă sprijinul pentru guvernul de la Chişinău
Hillary Clinton îşi reafirmă sprijinul pentru guvernul de la Chişinău

Secretarul de stat american Hillary Clinton a transmis un nou mesaj de sprijin guvernului prooccidental de la Chişinău, dând asigurări că SUA sunt gata să ajute Executivul moldovean să poată face faţă provocărilor cu care se confruntă.

Decizia poporului moldovean de a învesti încredere în noua alianţă de guvernare oferă noi oportunităţi R.Moldova, viitorului acesteia în cadrul UE, precum şi relaţiilor bilaterale cu SUA", se spune într-un mesaj adresat de secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton, ministrului de externe Iurie Leancă.

Mesajul a fost transmis vicepremierului şi ministrului de externe Iurie Leancă ieri, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul american la Chişinău, Asif Chaudhry şi vine la mai puţin de o săptămână după ce vicepreşedintele SUA, Joe Biden, a vorbit la Bucureşti despre sprijinul pe care administraţia de la Washington îl acordă stabilizării R. Moldova.

Permiteţi-mi să vă asigur că Statele Unite ale Americii sunt gata să ajute Republica Moldova, astfel ca guvernul dumneavoastră să poată face faţă provocărilor cu care se confruntă”, se mai spune în mesajul secretarulului de stat al SUA. “În calitate de şef al Consiliului de Administraţie al Corporaţiei Provocările Mileniului, sunt bucuroasă că vom reuşi să aprobăm Acordul de finanţare deplină (Compact) pentru Republica Moldova şi-mi exprim speranţa că vom avea posibilitatea de a finaliza negocierile în viitorul apropiat. Sunt dispusă pentru colaborarea cu dumneavoastră şi vă doresc succese în noua funcţie”, se spune în mesajul semnat de Hillary Clinton.

Ministrul moldovean de externe Iurie Leancă spune că apreciază foarte mult mesajele de susţinere venite în ultimul timp din partea administraţiei americane.

La sfârşitul lunii septembrie, ambasadorul american la Chişinău, Asif Chaudhry, a anunţat că Statele Unite vor acorda Republicii Moldova un credit nerambursabil de 262 de milioane de dolari, pentru infrastructura drumurilor şi agricultură, în cadrul programului Provocările Mileniului.

În mesajul său, Hillary Clinton îl felicită, de asemenea, pe Iurie Leancă cu ocazia numirii în funcţia de ministru de externe şi îşi exprimă convingerea că “experienţa amplă” pe care acesta o deţine “va fi de un real folos ţării”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite