Chirurg renumit mustrat după ce i-a murit pacienta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Colegiului Medicilor din Satu Mare, Dumitru Fanea, a fost sancţionat de colegii săi din Bucureşti cu mustrare scrisă, după ce pacienta sa a murit pentru că nu a fost trimisă la timp la spitalul din Târgu-Mureş.

Terezia Codrea (59 de ani) a fost operată în Satu Mare de patru ori pentru pietre la fiere şi încă o dată în Târgu- Mureş. Din cauza numeroaselor intervenţii, pacienta a decedat. Femeia a suferit primele patru intervenţii chirurgicale într-un interval de două săptămâni.

Ea a decedat după a cincea operaţie, la spitalul din Târgu-Mureş. Medicul chirurg care a operat-o de trei ori la Satu Mare, dr. Dumitru Fanea, este acuzat că nu a dispus transferarea bolnavei la un alt spital, cu mai multă experienţă în domeniu şi dotări mai bune.

Fata pacientei îl va da în judecată

„M-am pus în genunchi la medic şi l-am rugat să ne ajute să o transferăm. A spus că este îngrijită bine în Satu Mare", a declarat Laura Gherman, una dintre fiicele decedatei.

În schimb, doctorul Fanea susţine că a încercat transferarea ei, însă niciun spital nu a vrut să o preia. 

Fanea susţine, însă, că nu este vinovat. „Am depus toate eforturile pentru a o salva. Nu mă consider vinovat", a spus acesta. Familia vrea să înainteze o plângere în instanţă împotriva medicului, însă niciun avocat din Satu Mare nu doreşte să o reprezinte. „Toţi mi-au spus că sunt prieteni cu doctorul Fanea şi că nu mă pot ajuta. Nimeni nu merită să fie tratat aşa. Vreau doar să se facă dreptate", a spus Laura Gherman.

Alţi doi medici, acuzaţi de greşeli medicale

O tânără de 18 ani din Mehedinţi a murit, marţi, după o întrerupere de sarcină. Soţul femeii a depus plângere la Colegiul Medicilor şi la Parchet împotriva doctorului Marian Galbenu, de la Maternitatea din Severin, cel care i-a făcut tinerei chiuretajul. Surse de la IML Craiova spun că vezica urinară a tinerei are o înţepătură provenită, cel mai probabil, din timpul chiuretajului. Astfel, în organismul femeii ar fi pătruns un microb care i-a fost fatal. 

Călin Răuţia, medic la Spitalul Judeţean Braşov, este cercetat de Poliţie şi de Colegiul Medicilor fiind acuzat că i-a pus unei bătrâne de 71 de ani o proteză la şoldul sănătos. Acelaşi medic este acuzat şi că a operat o fractură de şold la o femeie de 86 de ani, cu toate că se ştia că aceasta nu poate supravieţui unei operaţii. Alături de el mai sunt cercetaţi alţi trei medici. Procurorii spun că s-a sesizat „o conduită neprofesionistă din partea medicului chirurg".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite