Chiriile la apartamente au intrat la apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

TIMISOARA. Creşterea ofertei a dus la reducerea drastică a sumelor plătite de chiriaşi

Agenţii imobiliari spun că, din toamnă, chiriile vor mai scădea şi mai mult în Timişoara.

Garsonierele şi apartamentele de închiriat s-au înmulţit în ultimul timp pe piaţa imobiliară din Timişoara. Acesta este unul dintre motivele unei scăderi bruşte a chiriilor, la care se adaugă valoarea tot mai mare a euro.

Proprietarii care au apartamentele închiriate de mai mult timp sunt consecvenţi în ceea ce priveşte preţul, dar cei care apar acum pe piaţă scad sumele pentru a atrage clienţi. Cei mai mulţi dintre cei care îşi închiriază apartamentele fac asta pentru că au credite, nu reuşesc să îşi vândă proprietăţile şi vor să obţină totuşi un câştig.

Apartamente mari la preţuri mici

„Am observat o scădere a chiriilor. Proprietarii ne spun că nu reuşesc să îşi vândă apartamentele, aşa că preferă să le închirieze ca să facă ceva cu ele. În unele zone, valorile sunt şi cu 20 sau chiar 30 la sută mai mici. De exemplu, un apartament în zona Prefecturii se închiria cu 450 de euro anul trecut, iar acum costă 350 de euro”, a explicat Ramona Matros, agent imobiliar.

Una dintre zonele în care preţurile rămân mari este Complexul Studenţesc. Specialiştii se aşteaptă ca preţul garsonierelor închiriate de studenţi să înceapă totuşi să scadă o dată cu venirea toamnei. În prezent, închirierea unei garsoniere în Complex variază între 150 şi 200 de euro, în funcţie de utilităţi. „Majoritatea scăderilor de preţ se înregistrează la apartamentele mai mari. Ne aşteptăm ca spre toamnă chiriile să scadă mai mult”, a declarat Elena Dan, agent imobiliar.

Evoluţia preţurilor chiriilor
Imobil                     Zona                                 2008                  2009
Garsonieră           Calea Torontalului        170 euro         150 euro
Ap. 1 cameră        Calea Lipovei                200 euro         170 euro
Ap. 2 camere        Calea Girocului             180 euro         150 euro
Ap. 3 camere        Circumvalaţiunii             300 euro        250 euro

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite