Chioşc ilegal cu preţ de 5.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chioşc ilegal cu preţ de 5.000 de lei
Chioşc ilegal cu preţ de 5.000 de lei

Familia Horvat a fost amendată pentru construcţia ilegală din centrul istoric al Bistriţei. Oamenii au demarat lucrări de renovare a faţadei şi au vrut să construiască un chioşc fără a deţine autorizaţie.

De două zile, pe strada Dornei, câţiva tineri lucrau de zor la o faţadă a casei din zona istorică a oraşului. Proprietara imobilului, Leontina Horvat, a vrut cu orice preţ să îşi construiacă şi un chioşc unde să poată vinde flori. S-a ales însă cu mai multe vizite de control ale poliţiştilor comunitari şi cu o amendă de 5.000 de lei plus dispoziţia de demolare a construcţiei.

Florăria din BCA de sub arcadă

Bistriţenii care au trecut pe strada Dornei au văzut, în ultimele două zile, nişte muncitori lucrând la ridicarea unei construcţii de BCA, chiar sub o arcadă veche din centrul istoric al Bistriţei.
Reprezentanţii de la Disciplina în Construcţii le-au cerut să sisteze orice lucrare până la intrarea în legalitate. Potrivit purtătorului de cuvânt din cadrul Primăriei Bistriţa, Mihai Ruşti, oamenii nu s-au conformat şi au continuat să lucreze şi ieri. „S-a verificat la Serviciul de Urbanism dacă există autorizaţie, dar aceştia nu aveau decât un certificat de urbanism, ceea ce nu le dă dreptul să construiască. Am verificat şi dacă imobilul este cuprins pe lista monumentelor istorice, dar nu figurează în această categorie”, explică Mihai Ruşti.
Florin Frandeş, şeful Poliţiei Comunitare, spune că familia Horvat a fost amendată cu 5.000 de lei pentru că nu au respectat dispoziţia de a sista lucrările şi că este obligată ca, în termen de o zi de la semnarea procesului verbal, să demoleze chioşcul din BCA. „Oamenii au vrut să îşi ridice un chioşc unde să vândă flori. Au dat jos tencuiala de pe faţă şi au construit chioşcul acela chiar sub o arcadă veche de sute de ani. Construcţia vor trebui să o dea jos, iar pentru lucrările la faţadă le mai trebuie nişte avize de la Monumente”, spune Florin Frandeş.
Acesta adaugă că locatarii au mai avut astfel de probleme şi în trecut. „Nu sunt la prima încercare de acest fel. Şi în anii anteriori au vrut să construiască ceva în interiorul curţii”, a mai precizat şeful Poliţiei Comunitare. 

Proprietarii se tem pentru viaţa copiilor

Dorina Sechi este fiica proprietarei de pe strada Dornei şi spune că ei au vrut doar să repare faţada casei pentru că se desprinde tencuiala. „Noi stăm aici de 27 de ani şi suntem patru familii cu câte patru copii fiecare. Eu nu-mi las copilul să se joace şi să pice tencuiala pe el. Răspunde cineva pentru viaţa lui? Am vrut numai să reparăm, nu să stricăm”, spune femeia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite