Chinezul ar fi cumpărat o labă de urs pe care voia să o vândă unui restaurant din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Descoperirea macabră a fost făcută în bagajul unui călător pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" (Otopeni)
Descoperirea macabră a fost făcută în bagajul unui călător pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" (Otopeni)

Cetăţeanul chinez oprit pe Otopeni a cumpărat de la un bărbat o labă de urs pe care voia să o vândă unui restaurant din Italia, informează PICCJ, care a preluat cazul din cauza existenţe unor elemente de extraneitate.

În urma analizelor fragmentului găsit în bagajul chinezului, inclusiv antropologic, de laborator, şi serologic, s-a stabilit că fragmentul găsit în bagajul chinezului este de origine animală.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au efectuat cercetarea la faţa locului şi au dispus transmiterea, de îndată, la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" pentru analiză: antropologică, de laborator, inclusiv serologică, necesare stabilirii naturii membrului inferior găsit în bagajul chinezului, se arată în comunicatul PICCJ.

Citește și:
Picior de om găsit în bagajul unui călător pe Aeroportul Otopeni

Din cauza faptului că unghiile lipseau, iar falangele nu erau conturate, făcând imposibilă stabilirea certă apartenenţei sale umane sau animale, analiza de laborator era singura în măsură să stabilească natura umană sau dimpotrivă să excludă natura umană.

Conform examinării macroscopice şi celor trei investigaţii succesive de laborator efectuate în cursul serii de ieri, datele preliminare comunicate de Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" au exclus natura umană a fragmentului respectiv.

Din primele cercetări a rezultat că bărbatul, un cetățean chinez în vârstă de 54 de ani, a venit în România de mai multe ori și că vizita în mod frecvent Italia.

Bărbatul a fost audiat de către procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, asigurându-i-se un translator pentru că vorbește doar limba chineză.

Acesta a declarat că a cumpărat acel fragment de animal (identificat ca fiind labă de urs) de la o persoană necunoscută, cu scopul de a o valorifica într-un restaurant din Italia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite