Chinezoaicele de la Bacău au salarii secrete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci muncitoare chinezoaice, angajate la fabrica de confecţii Wear Company din Bacău, au fost invitate la o conferinţă de presă organizată de conducerea fabricii, cu scopul de a convinge presa

Cinci muncitoare chinezoaice, angajate la fabrica de confecţii Wear Company din Bacău, au fost invitate la o conferinţă de presă organizată de conducerea fabricii, cu scopul de a convinge presa că muncitoarele din China sunt mulţumite de condiţii.
Demersul şefilor de la Sonoma şi Wear Company a venit după nenumărate încercări ale jurnaliştilor de a afla de ce chinezoaicele sunt ţinute închise într-o incintă înconjurată de garduri înalte. Însoţite de un translator, chinezoaicele au răspuns la întrebările jurnaliştilor, după ce directorul Cristina Curpănaru a atras în câteva rânduri atenţia ziariştilor să fie atenţi ce întrebări pun şi să se poarte frumos cu lucrătoarele... Singura întrebare refuzată de director şi netradusă a fost cea referitoare la salariile din China şi din România. "Nu se poate să întrebaţi aşa ceva, este ceva personal şi nu pot să răspundă la întrebarea aceasta. Alte întrebări, vă rog", a spus Cristina Curpănaru. Cât despre condiţiile din România, chinezoaicele au spus: "Ne simţim foarte bine aici, ne place foarte mult. Am văzut că străzile sunt mai mici, mai înguste decât în China, am ieşit de patrucinci ori în oraş, în grup organizat. Noi nu cunoaştem limba, oraşul şi nu vrem să avem probleme, aşa că e mai bine în mod organizat. Am venit aici să muncim, să câştigăm bani şi vom avea timp mai târziu să cunoaştem oraşul". Pe chinezoaice le-au impresionat bisericile din oraş. "Noi suntem budiste şi vrem să cunoaştem mai multe despre biserici şi religiile ortodoxă şi catolică. Însă vom avea timp şi pentru aceasta, în primul rând trebuie să muncim. Cei de acasă, familiile ne încurajează şi ţinem legătura cu ei prin telefon", au mai spus muncitoarele venite din China. Preşedintele Sonoma, Antonello Gamba, a ţinut un scurt discurs prin care a dorit să încheie un "armistiţiu" cu presa, precizând că în viitor va acorda mai multă atenţie comunicării cu jurnaliştii şi transparenţei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite