Chinezi angajaţisă împletească răchită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce în ultima vreme mai multe firme şi-au afirmat intenţia de a angaja chinezi, un sătean din comuna vrânceană Suraia, care face afaceri cu răchită împletită, vrea să angajeze 50 de

După ce în ultima vreme mai multe firme şi-au afirmat intenţia de a angaja chinezi, un sătean din comuna vrânceană Suraia, care face afaceri cu răchită împletită, vrea să angajeze 50 de chinezi. Ioniţă Ivan (50 ani) spune că se confruntă cu o lipsă cronică de forţă de muncă, şi o soluţie pentru el ar fi aducerea muncitorilor chinezi.
"Am făcut deja toate demersurile necesare pentru a-i aduce la muncă pe chinezi. Le voi da acestora salarii de 4-5 milioane lei vechi/lună şi le voi asigura cazare şi mâncare", spune Ivan. Omul de afaceri are 9,5 hectare de teren agricol cultivat cu răchită, iar angajaţii săi împletesc, anual, 30.000 de coşuri de răchită, toată producţia fiind exportată. "Exportăm toată producţia în Franţa şi Germania. Dacă aş putea să fac 50.000 de coşuri de răchită/an, pe toate le-aş vinde", a mai spus Ivan.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite