Chinezăriile scad vânzările Cesiro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zvonul că SC Cesiro SA Sighişoara, fabrica cu numărul cel mai mare de angajaţi din oraş, va disponibiliza 400 de oameni a pus pe jar muncitorii din această firmă. Cesiro, unul dintre cei mai

Zvonul că SC Cesiro SA Sighişoara, fabrica cu numărul cel mai mare de angajaţi din oraş, va disponibiliza 400 de oameni a pus pe jar muncitorii din această firmă.
Cesiro, unul dintre cei mai mari producători de ceramică menaj din ţară, are 1.500 de salariaţi şi a fost singura firmă din Sighişoara care timp de 12 ani a înregistrat o creştere constantă a producţiei şi a profitului. Potrivit directorului general, Ioan Pătrânjel, scăderea comenzilor este datorată liberalizării comerţului cu China şi eliminării cotelor de export ale acestei ţări.
Directorul Cesiro a explicat că produsele similare din China, fiind la circa jumătate de preţ, odată ajunse în porturile europene, se vând cu 40% mai ieftin decât produsele unităţii sighişorene Cesiro. Acesta a anunţat că prima măsură a fost disponibilizarea personalului angajat pe durată determinată.
Alte măsuri luate pentru reducerea cheltuielilor de personal au fost plata salariilor angajaţilor în raport de cursul leu-euro, iar cei din sectoarele cu foc continuu care vor munci duminica nu vor mai beneficia de plata dublă a acestor ore.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite